Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ..




Image 

Βαρκελώνη, 20 Νοεμβρίου 2012
 
 Ηλία γεια σου.
 
  Σήμερα στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» η διανομή έγινε κανονικά. Δώσαμε τρόφιμα σε 52 οικογένειες. Όλα κύλησαν ομαλά. Σε μισή ώρα είχαμε τελειώσει. Το πρόβλημα όμως, όπως παρατήρησα, και το ίδιο μου είπε και η Χρύσα, είναι πως ζητούν να κάνουν αίτηση καινούριες οικογένειες που μέχρι χθες δεν είχαν πρόβλημα. Οικογενειάρχες που τους γνωρίζω από παιδιά, που έχουμε συνεργαστεί παλαιότερα. Καλοί επαγγελματίες, με τα σπίτια τους, αλλά χωρίς δουλειά για μεγάλο χρονικό διάστημα. 
 
Έχουν φτάσει στο σημείο να σου λένε το πρόβλημά τους κοιτώντας σε στα μάτια και σοκάρεσαι μόνο που το ακούς: «Κάντε κάτι παιδιά δεν έχω ρεύμα στο σπίτι, δώστε μου κάτι τώρα, ότι μπορείτε, να πάω για φαγητό.» 
Ένιωσα πολύ άσχημα και στο μυαλό μου ήρθε η κατοχή. Το ίδιο προβληματισμένη ήταν και η Χρύσα και μου ζήτησε την επόμενη εβδομάδα, Δευτέρα ή Τρίτη οι «Αλληλέγγυοι» να κάνουμε μια συνάντηση.  
Ηλία, η φτώχεια μπήκε στα σπίτια μας. Τώρα το βλέπω πλέον με ίδια μου τα μάτια!
Μετά τη διανομή ο Βαγγέλης, ο Μανώλης κι εγώ πήγαμε στον Παπά Κυριάκο στον Άγιο Χαράλαμπο στο Σιδ. Σταθμό και του παραδώσαμε 30 κιλά ρύζι, 20 κιλά λάδι, 40 κιλά κρεμμύδια, ένα μεγάλο τενεκέ ελιές, 8 κιλά υγρό πιάτων και 8 κιλά υγρό γενικού καθαρισμού.
Θα σου στείλει φωτογραφίες ο Βαγγέλης. 
Να είσαι καλά.
Γιώργος


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ