Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ζωγραφικές δημιουργίες της Μαρινέλας Ρούσου θα φιλοξενηθούν στην Αίθουσα Τέχνης «ΕΚΑΒΗ» (Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης), το χρονικό διάστημα 08 έως 16 Δεκεμβρίου, 2012.



 
  Ζωγραφικές δημιουργίες της Μαρινέλας Ρούσου θα φιλοξενηθούν στην Αίθουσα Τέχνης «ΕΚΑΒΗ» (Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης), το χρονικό διάστημα 08 έως 16 Δεκεμβρίου, 2012. Η ατομική έκθεση της δημιουργού φέρει τον τίτλο «ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ» και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012 , ώρα 6 μ.μ.

Φέτος, η δημιουργός πήρε το τρίτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό τέχνης "Five Golden Star" στην πόλη Eindhoven της Ολλανδίας.
H Μαρινέλα Ρούσου είναι Ζωγράφος, μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Νομού Πιερίας, Διδάκτωρ Ψυχολογίας και Ερευνητής Ψυχολόγος. Έχει αποφοιτήσει από την Σχολή Καλών Τεχνών ”Titel Popovici” στο Ιάσιο της Ρουμανίας. Συγχρόνως, δίδαξε πολλά χρόνια ψυχολογία της τέχνης στη Σχολή Καλών Τεχνών G. Enescu" στο Ιάσιο.
Ως καλλιτέχνης παρουσιάζει εντυπωσιακή δραστηριότητα. Έκανε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Φέτος, η Μαρινέλα Ρούσου πήρε το τρίτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό τέχνης "Five Golden Star" στην πόλη Eindhoven της Ολλανδίας.
Οι δημιουργίες σε αυτή την έκθεση αποτυπώνουν το πάθος της αλλά και το επάγγελμα της ψυχολόγου. «Είναι μια άλλη πτυχή της ψυχικής αναζήτησης, αυτής της αόρατης διάστασης της ψυχής που αποκαλύπτει περισσότερα από ό, τι είμαστε σε ένα ορατό κόσμο»-όπως λέει η καλλιτέχνης.
Ο διάσημος κριτικός τέχνης της Ρουμανίας, ο Valentin Ciucă, είπε για την τέχνη της: «Οι Καλλιτεχνικές δημιουργίες της Μαρινέλα Ρούσου είναι σαφώς μια πρωτότυπη, νοητική κατασκευή και χαιρετίζω το μυαλό της και την ικανότητά της να καινοτομεί, να εγκαταλείπει τα συνήθη πρότυπα… Οι μορφές στους πίνακές της, φαίνονται γλυπτά στα λεπτά υλικά των χρωμάτων (βάση πάνω στην οποία αναδύονται κάποιες φανταστικές «πυραμίδες») και επίσης, μας δείχνει ότι κατέχει τη γνώση της σχεδίασης, που είναι η βάση ποιότητας της ζωγραφικής…Οι δημιουργίες της Μαρινέλα Ρούσου μας φέρνουν ένα συν στη γνώση, στηνελευθερία και στη δημιουργική φαντασία. Είναι κατά κάποιο τρόπο, μια άτυπη, πρωτότυπη έκθεση».
Στην Έκθεση αυτή τα έργα της Μαρινέλα Ρούσου βρίσκονται κάτω από σύμβολα αναζήτησηςείτε αναφέρονται σε «Μονοπάτια στο φως» είτε σε «Eπιστροφή στον εαυτό μας»Η Ζωγράφος δηλώνει: «Σε αυτή την έκθεσηπαρουσιάζονται τα σύμβολα και τα χρώματα με ένα αφηρημένο τρόπο. Πουλιά και λουλούδια της ζωγραφικής μου είναι σύμβολα (πουλιά της σοφίας, νυκτερινέςσκέψεις κ.λ.π.). Η αφηρημένη ζωγραφική είναι μια πρόκληση που βάζει τον θεατή στη θέση ενός ερευνητή: Θα αναζητήσει τις έννοιες, θα ανακαλύψει τα νοήματα, ζωντανεύοντας συγχρόνως τη χαρά της συμμετοχής στην ίδια τη δημιουργική πράξη».



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ