Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος χορός του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013, στο οικ. κέντρο «ΘΕΑΜΑ».






   Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος χορός του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013, στο οικ. κέντρο «ΘΕΑΜΑ».
Μέλη, φίλοι, γονείς, παιδιά, χορευτές και χορεύτριες καθώς και πλήθος κόσμου γλέντησαν κυριολεκτικά υπό τους ήχους της λύρας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε ένα ζεστό, φιλικό, οικογενειακό περιβάλλον με ποντιακούς χορούς και τραγούδια.
Η νεολαία έκλεψε και πάλι την παράσταση με ξέφρενο ποντιακό γλέντι, με τους Βασίλη Τοπαλίδη στο τραγούδι, συνοδευόμενο από τους Κώστα Κασιμίδη, Δημήτρη Αμπερίδη και Γιάννη Πολυχρονίδη. Ιδιαίτερα όμορφη νότα, η συμμετοχή νέων καλλιτεχνών του συλλόγου, παιδιά βγαλμένα από τα σπλάχνα της «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ» η Ελευθερία Ελευθεριάδου, ο Άρης Αμοιρίδης, ο Γιώργος Αμπερίδης και ο Νίκος Χατζηιωαννίδης όπου μας χάρισαν “όμορφες” και “γλυκύτατες” παραδοσιακές μελωδίες.
Τα χορευτικά τμήματα και η χορωδία του συλλόγου μας καθώς και το χορευτικό συγκρότημα του αδελφοποιημένου συλλόγου Κρητών Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» πρόσφεραν σε όλους ένα εξαιρετικό πανόραμα παραδοσιακών τραγουδιών και χορών.
Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η βράβευση για το σημαντικό, παραδειγματικό, κοινωνικό έργο τους στο συνάνθρωπο και στον τόπο μας των κυριών Βασιλειάδου Ελπίδας, Καζαντζίδου Ευθυμίας, Καιμακάμη Μαρίας, Ματσαρίδου Κυριακής και Τουλγαρίδου Βαλεντίνης καθώς και τεσσάρων χορευτών του συλλόγου μας Νταμπώση Μανώλη, Αμοιρίδου Παναγιώτας, Ασλανίδου Αναστασίας και Δήμου Κυριακής για το ήθος τους, την προσφορά τους στο σύλλογο και την αγάπη τους για την ποντιακή παράδοση.
Το Δ.Σ. του συλλόγου μας ευχαριστεί θερμά τα τοπικά Μ.Μ.Ε. αλλά και τους χορηγούς της βραδιάς Αμοιρίδη Παναγιώτη, Γκοργκότση Στέλιο, Καριψιάδη Νίκο, Σιδηρόπουλο Κων/νο, Τουλιόπουλο Κων/νο και Χρυσικό Ευρυπίδη για την συμπαράσταση και την ευγενική τους αρωγή.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Πιερίας κ. Χριστογιάννης Δημήτριος, εκπρόσωπος του βουλευτή Πιερίας κ. Κουκοδήμου Κων/νου, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα. Μαυρίδου Σοφία, ο αντιδήμαρχος και εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης κ. Παπαζιώγας Νικόλαος, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, αθλητικών σωματείων καθώς επίσης και φορέων της τοπικής κοινωνίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί για ακόμη μια φορά τον καθένα ξεχωριστά, αλλά και όλους , εύχεται δε καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία, ειρήνη και ευημερία.
Την Κυριακή 27 Ιανουρίου 2013 στις 11:00 π.μ. περιμένουμε τα παιδιά, τους γονείς, τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας, που θα πραγματοποιηθεί στην πολιτιστική μας στέγη .