Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 ομάδα μαθητών του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης μετά από πρόκρισή της, που κερδήθηκε σε διαγωνισμό Λυκείων εντός του νομού μας



(διαγωνισμός Εργαστηριακών Ασκήσεων Φυσικών Επιστημών)

 
  Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 ομάδα μαθητών του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης μετά από πρόκρισή της, που κερδήθηκε σε διαγωνισμό Λυκείων εντός του νομού μας, συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εργαστηριακών Ασκήσεων Φυσικών Επιστημών (EUSO 2013) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 57 επίλεκτες ομάδες από όλη την Ελλάδα.


 
   Στην ομάδα συμμετείχαν οι μαθητές της Β΄ ΛυκείουΚαρατζιούλα Ευφροσύνη, Μαρώσης Αστέριος καιΜπήτου Ναυσικά υπό την επίβλεψη του καθηγητή τους στη Φυσική κ. Παμπέρη Δημοσθένη. Οι μαθητές μας αποκόμισαν πλούσιες εμπειρίες τόσο από το αντικείμενο του διαγωνισμού όσο και από το ευρύτερο περιβάλλον του, καθώς ήρθαν σε επαφή τους μαθητές και καθηγητές άλλων σχολείων, με τους οποίους αντάλλαξαν εμπειρίες, ιδέες, σχέδια, όνειρα.
Σε ό,τι αφορά το διαγωνιστικό μέρος οι ομάδες που πρώτευσαν και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 11η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών(EUSO 2013), που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο, είναι αυτές του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Παν/μίου Πατρών και του Β΄ Τοσίτσειου-Αρσάκειου Λυκείου Εκάλης.
Εκτός από τις όποιες εμπειρίες αποκόμισαν οι μαθητές μας αξίζει να αναφερθεί ότι αντιλήφθηκαν πόση αξία μπορεί να έχει ένα πείραμα και το ότι υποσχέθηκαν να το μεταδώσουν και στους υπόλοιπους συμμαθητές τους και να τους βοηθήσουν, ώστε την επόμενη φορά η όποια ομάδα λάβει μέρος να διακριθεί κιόλ