Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλ. Ελευθερίας στις 20-2-2013


 


    Στις 20 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δίνουμε μία ακόμα μάχη ενάντια σε όλους αυτούς, που μας θέλουν φτηνή εργατική δύναμη προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον μεταξύ τους παγκόσμιο ανταγωνισμό και να διασφαλίσουν τα κέρδη τους. Ενάντια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, στην τρικομματική κυβέρνησή τους, και στην πολιτική των ιμπεριαλιστικών οργανισμών του ΔΝΤ και Ε.Ε. 
 
Τώρα πλέον είναι καθαρό στον καθένα ότι ο στόχος τους είναι η φτώχεια και η εξαθλίωσή μας, η κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος, η μετατροπή μας σε σύγχρονους σκλάβους. Στόχος τους είναι οι μισοί από μας να είναι άνεργοι και οι άλλοι μισοί να δουλεύουν από νύχτα σε νύχτα και από την κούνια μέχρι τον τάφο, σε συνθήκες γαλέρας, προκειμένου να επιζήσει το βάρβαρο σύστημά τους.
Άλλη επιλογή πέρα από τον συνεχή- αδιάκοπο – οργανωμένο- συλλογικό μας αγώνα δεν έχουμε. Αν μείνουμε γονατιστοί, τα παιδιά μας θα είναι δούλοι σε μια κοινωνία, που πολύ δύσκολα θα μπορούν να σηκώσουν κεφάλι. Οι μηχανισμοί του «νόμου και της τάξης» ενισχύονται. Η κρατική τρομοκρατία εντείνεται. Η πλύση εγκεφάλου και η αλλοτρίωση της ανθρώπινης συνείδησης από τα ΜΜΕ θα γίνει φαινόμενο μη αντιστρέψιμο. Τώρα πρέπει να αντιδράσουμε ΟΛΟΙ και δυναμικά.
Λένε διάφοροι ( άλλοι καλοπροαίρετα και άλλοι με ύποπτη σκοπιμότητα) ότι με μία 24ωρη απεργία δεν γίνεται τίποτα και με αυτή τη δικαιολογία ,δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Το ξέρουμε ότι με μία 24ωρη απεργία, ούτε την αντιλαϊκή πολιτική μπορούμε να αλλάξουμε, ούτε την κυβέρνηση να ρίξουμε, ούτε πολύ περισσότερο τον καπιταλισμό να ανατρέψουμε. Μπορούμε όμως με μία πετυχημένη 24ωρη απεργία, που θα συμμετέχει πολύ μεγάλο ποσοστό εργαζομένων να βοηθήσουμε στο να συνειδητοποιήσουν περισσότεροι συνάδελφοι τη δύναμή μας, μπορούμε να καθυστερήσουμε την εφαρμογή νέων αντιλαϊκών μέτρων που έχουν στο πρόγραμμά τους οι προαναφερόμενες δυνάμεις του κεφαλαίου, μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για νέες πετυχημένες, 24ωρες, 48ωρες και πολυήμερες απεργίες, για την λαϊκή αντεπίθεση που τελικά θα ανατρέψει αντιλαϊκές πολιτικές και εξουσίες.Η απουσία του καθένα από τους αγώνες της τάξης μας, ενισχύει τον αγώνα των εκμεταλλευτών μας, ενισχύει την δική τους προσπάθεια να μας περάσουν τις αλυσίδες της σύγχρονης σκλαβιάςΟυδετερότητα στον ταξικό πόλεμο δεν υπάρχει. Ανάλαβε την ατομική σου ευθύνη… για να είμαστε χιλιάδες στις πλατείες και τις συγκεντρώσεις πρέπει να έλθεις κι εσύ… Οι χιλιάδες αποτελούνται από άθροισμα μονάδων…
Όλοι λοιπόν στην απεργία στις 20 φλεβάρη 2013. Να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στις απολύσεις και την ανεργία, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στην κατάργηση των εργατικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Να δηλώσουμε ότι είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να αντιπαλέψουμε την πολιτική και το σύστημα που γεννά φτώχεια και εξαθλίωση για το λαό και πλούτο και χλιδή σε μια χούφτα εκμεταλλευτών του λαού.
Όλοι με το Ταξικό –ριζοσπαστικό Πόλο του συνδικαλιστικού κινήματος, κόντρα στον εργατοπατερισμό, τον συμβιβασμό και την υποταγή του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλ. Ελευθερίας στις 20-2-2013.
Ώρα 10,30 π.μ.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΑΣ-ΟΤΑ) ΠΙΕΡΙΑΣ