Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Για τις 30 Απριλίου

Αναβλήθηκε η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για τα διόδια


Αναβολή για τις 30 Απριλίου πήρε η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για την κατασκευή διοδίων στο Αιγίνιο, ύστερα από αίτημα του δημοσίου αλλά και της κατασκευάστριας εταιρείας.


Από την πλευρά της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ζήτησε την εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ οι δικηγόροι της κ.κ. Σιανίδης και Ελευθεριάδης τόνισαν πως η μόνη περίπτωση για να συμφωνήσει η πλευρά στο αίτημα για αναβολή ήταν να εκδοθεί προσωρινή απόφαση για παύση των εργασιών, οι οποίες αυτή τη στιγμή συνεχίζονται.

Το αίτημα απορρίφθηκε από το δικαστήριο και τελικά δόθηκε η αναβολή για τις 30 Απριλίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως έξω από το δικαστικό μέγαρο είχε συγκεντρωθεί πλήθος πολιτών οι οποίοι διαμαρτύρονταν με πανό και διανομή φειγ – βολάν για την κατασκευή των διοδίων. Στο πλευρό της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ήταν και σύσσωμοι οι Δήμαρχοι του Νομού, αλλά και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων οι οποίοι έσπευσαν να συμπαρασταθούν στην εκδίκαση της απόφασης.

Ο κ. Αμοιρίδης

Την εκτίμησή του ότι κακώς δόθηκε η αναβολή εξέφρασε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης, ο οποίος τόνισε πως παράλληλα με την αναβολή θα έπρεπε να δοθεί και προσωρινή διαταγή για να σταματήσουν οι εργασίες κατασκευής διοδίων στο Αιγίνιο.

Ο ίδιος σημείωσε επίσης την μεγάλη ανησυχία του κόσμου για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την κατασκευή διοδίων και την επιπλέον επιβάρυνση της διαδρομής της Πιερίας.

Θα πρέπει να υπάρξει μια επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης, να αναλυθεί, να κατανοήσουν όλοι οι πολίτες ποια θα είναι η επιβάρυνση. Σήμερα χρηματοδοτεί η Πιερία τον κρατικό κορβανά με 70% από αυτά που καταθέτει καθημερινά στα διόδια, πράγμα το οποίο δεν συνέβαινε με τα προηγούμενα έργα όπως είναι η Αττική οδός, ή η γέφυρα του Ρίου Αντιρρίου" κατέληξε ο κ. Βουλευτής.

Ο κ. Τσιτλακίδης

Το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κ. Ηλίας Τσιτλακίδης τόνισε πως η προσπάθεια συνεχίζεται ενώ επιφυλάχτηκε για περαιτέρω ενέργειες που θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Παπαθανασίου

Από τη μεριά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο κ. Γιώργος Παπαθανασίου ζήτησε ακόμα μεγαλύτερη στήριξη του κόσμου στις 30 Απριλίου σημειώνοντας πως ο νομός Πιερίας αδικείται, όχι τόσο από την επιβολή των διοδίων όσο από την συμπεριφορά των ιθυνόντων.