Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Θερμά λόγια από τον Μπαράκ Ομπάμα



ass.press


Με θερμά λόγια για την Ελλάδα και τις διμερείς σχέσεις μίλησε ο Ομπαράκ Ομπάμα στους δημοσιογράφους λίγο πριν από την έναρξη της συνάντησής του με τον Κώστα Καραμανλή, η οποία πραγματοποιήθηκε παρόντων των υπουργών Εξωτερικών των δύο πλευρών, Ντ.Μπακογιάννη και Χίλαρι Κλίντον, του υπουργού Αμυνας Β.Μεϊμαράκη και συμβούλου άμυνας του Αμερικανού προέδρου.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που συναντώ τον Έλληνα πρωθυπουργό» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα και συνέχισε λέγοντας ότι η συνάντηση αυτή αποτελεί μία αφορμή για την επιβεβαίωση των εξαιρετικών σχέσεων που υπάρχουν ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα.

Συνεχίζοντας, ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ που έχουν εμπνευστεί από την αρχαία Ελλάδα, αλλά και η Ελλάδα από τις ΗΠΑ, φέρνοντας ως παράδειγμα την αμερικανική επανάσταση.

Μοιραζόμαστε κοινές δημοκρατικές αρχές και θα συνεχίσουμε χέρι-χέρι και στον 21ο αιώνα, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος στη συνέχεια υπενθύμισε τον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραματίζει η ελληνική κοινότητα στις ΗΠΑ.

Τέλος, ο Μπαράκ Ομπάμα σημείωσε ότι η συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας είναι πολύ κρίσιμη σε θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, την οικονομική κρίση και την ενεργειακή ασφάλεια και κατέληξε λέγοντας ότι αισθάνεται υπερήφανος για τη φιλία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στις ιστορικά ισχυρές διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, τονίζοντας ότι οι σχέσεις αυτές είναι τόσο ιστορικές, όσο και σύγχρονες. Ο πρωθυπουργός, σημείωσε, επίσης, την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες των δύο χωρών.

Newsroom ΔΟΛ