Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

Τον Όλυμπο επισκέπτεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης
την Πέμπτη 28 Μαΐου

Για να στηρίξει την υποψηφιότητα του μυθικού βουνού
ως ένα από τα Νέα 7 Θαύματα της Φύσης

Τον Όλυμπο επισκέπτεται ο βουλευτής της Ν.Δ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη 28 Μαΐου 2009, για να στηρίξει έμπρακτα την υποψηφιότητα του Ολύμπου για την ανάδειξή του ως ένα από τα Νέα 7 Θαύματα της Φύσης στο διεθνή Διαγωνισμό του ιδρύματος New 7 Wonders, την επίσημη υποστήριξη της οποίας έχει αναλάβει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας.
Η επίσκεψη και η υποστήριξη της υποψηφιότητας του Ολύμπου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ελληνικού Κοινοβουλίου γίνεται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική φάση του διεθνούς διαγωνισμού, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο στάδιο της ψηφοφορίας που ολοκληρώνεται στις 15 Ιουλίου 2009, όπου ο Όλυμπος θα πρέπει να αναδειχθεί στις πρώτες 77 υποψηφιότητες από τα 261 μνημεία της φύσης που πέρασαν στη δεύτερη φάση.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πιερία ξεκινά το πρωί της Πέμπτης όπου, αφού επισκεφθεί τη Νομαρχία Πιερίας, θα αναχωρήσει μαζί με τον Νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου για το Λιτόχωρο και θα ξεναγηθεί στο “Μουσείο Ολύμπου”, η κατασκευή του οποίου έχει ολοκληρωθεί.
Στη συνέχεια της επίσκεψής του στην Πιερία ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον Νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου θα μεταβούν στο Καταφύγιο Σταυρού όπου, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα ψηφίσει, μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, τον Όλυμπο για την ανάδειξή του ως ένα από τα Νέα 7 Θαύματα της Φύσης στο διεθνή διαγωνισμό του Ιδρύματος New 7 Wonders.
Αφού στη συνέχεια επισκεφθεί το Παλιό Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο και ξεναγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για την Αθήνα.