Τρίτη 26 Μαΐου 2009

ΓΙΑ ΔΕΣ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ..!

O υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ, 20ος στη λίστα του Ευρωψηφοδελτίου, μίλησε χθες σε συγκέντρωση στελεχών του κόμματος στην Κατερίνη. Λίγο πριν, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα μέσα ενημέρωσης, αναπτύσσοντας την πολιτική του ΚΚΕ σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, βάλλοντας εναντίον Νέας Δημοκρατίας και Πα.Σο.Κ., ενώ σχολίασε και το «δίλλημα» των ημερών, «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», με καυστικό τρόπο, απαντώντας «για δες ποιος μιλάει».



Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής, απάντησε και σε όσους κατηγορούν το ΚΚΕ, ως αντιευρωπαϊκό κόμμα, λέγοντας ότι είναι βαθύτατα Ευρωπαϊκό, για αυτό και πολεμάει την Ένωση. «Η Ευρώπη, δεν είναι των μονοπωλίων, αλλά της Γαλλικής Επανάστασης και των αγώνων της Εργατικής τάξης κι αυτήν την Ευρώπη προασπίζεται το Κόμμα μου», είπε, συμπληρώνοντας πως «οι Κομμουνιστές προασπίζουν μια ιστορία βαριά Ευρωπαϊκή, βαριά λαϊκή»

Σχολιάζοντας την κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ ΚΚΕ και Πα.Σο.Κ. και με αφορμή τις δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου, ο κ. Μαργαρίτης, δεν δίστασε να πει ότι για αυτόν τον πόλεμο οι αντίπαλοι του ΚΚΕ δεν δίστασαν να επιστρατεύσουν «τον πιο γραφικό των πολιτικών».




«Για δες ποιος μιλάει» Μ’ αυτή τη φράση σχολίασε ο κ. Μαργαρίτης, το «δίλημμα» του προέδρου του Πα.Σο.Κ. «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», υπογραμμίζοντας ότι αυτή ακούστηκε από «βαριά ονόματα της Ιστορίας», συμπληρώνοντας πως η Σοσιαλδημοκρατία είναι «σημαιοφόρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού σε τέτοιες εποχές κρίσης βαπτίζει το νεοφιλελευθερισμό, σοσιαλδημοκρατία για να μην καταλαβαίνει ο κόσμος.»