Τρίτη 26 Μαΐου 2009

ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΙΣ ..ΚΑΝΕΙ..?

Στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής διπλωματίας ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρης Σιούφας ανακοίνωσε τις αποστολές των διακομματικών αντιπροσωπειών του Κοινοβουλίου:



· Αναχωρεί για το Δουβλίνο εξαμελής Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ προκειμένου να μετάσχει στις εργασίες του Οικονομικού Συνεδρίου της Συνέλευσης με θέμα: «Η παγκόσμια οικονομική κρίση», που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως 29 Μαΐου. Η Αντιπροσωπεία αποτελείται από τους βουλευτές κ.κ. Παναγιώτη Σκανδαλάκη (ΝΔ, Λακωνίας), Μάξιμο Χαρακόπουλο (ΝΔ, Λάρισας), Θεόδωρο Καράογλου (ΝΔ, Β’ Θεσ/νίκης) Πέτρο Ευθυμίου (ΠΑΣΟΚ, Β’ Αθήνας), Ιωάννη Δημαρά (ΠΑΣΟΚ, Β’ Αθήνας) και Ιωάννη Δραγασάκη (ΣΥΡΙΖΑ, Β΄Αθήνας). Τα σημαντικότερα θέματα που θα απασχολήσουν το Συνέδριο είναι: οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον ΟΑΣΕ, το ελεύθερο εμπόριο σε αντίθεση με τον προστατευτισμό, οι οικονομικές ρυθμίσεις και η καλή διακυβέρνηση καθώς και οι κοινωνικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη μετανάστευση



· Αναχωρεί για τη Λιουμπλιάνα η βουλευτής κυρία Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα (ΝΔ, Α’Αθήνας) προκειμένου να λάβει μέρος στις εργασίες της Μόνιμης Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 29 Μαΐου. Τα θέματα που θα απασχολήσουν την Επιτροπή είναι: το Γ’ Μέρος της Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Ευρώπης που θα λάβει χώρα από τις 22 έως τις 26 Ιουνίου στο Στρασβούργο, ζητήματα οικονομικού ενδιαφέροντος, πολιτικά θέματα όπως η κατάργηση των ναρκοπεδίων και τέλος θέματα ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών, όπως τα δικαιώματα των σημερινών γυναικών και η σεξουαλική παρενόχληση γυναικών σε ένοπλες συγκρούσεις



· Στη Φρανκφούρτη θα πραγματοποιηθεί από τις 30 έως τις 31 Μαΐου το 21ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων. Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν οι βουλευτές κ.κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος (ΝΔ, Έβρου) και Γρηγόρης Νιώτης (ΠΑΣΟΚ, Β’Πειραιά)



· Από τις 26 έως τις 29 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Αιδηψό το Συνέδριο της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας για την παγκόσμια οικονομική κρίση. Σε αυτό θα μετάσχουν οι βουλευτές κ.κ. Σίμος Κεδίκογλου (ΝΔ, Εύβοιας) και Θεοχάρης Τσιόκας (ΠΑΣΟΚ, Β’Θεσσαλονίκης)