Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Ο James Bond προτιμά τις μελαχρινές


Μπορεί οι άντρες να προτιμούν τις ξανθές, αλλά ο διάσημος πράκτορας 007 φαίνεται ότι προτιμά να ρίχνει τα βέλη του στις μελαχρινές. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από σχετική έρευνα που έγινε στην "ερωτική ζωή" του James Bond.

Ακαδημαϊκοί που θέλησαν να ανακαλύψουν πώς πρέπει να είναι το σωστό κορίτσι του Bond, κατέληξαν πως, εκτός από τα μακριά σκούρα μαλλιά, θα πρέπει να έχει ελαφρώς αμερικανική προφορά και να οπλοφορεί...

Τα αναπάντεχα αποτελέσματα προέκυψαν από μία μελέτη, κατά την οποία μπήκαν «στο μικροσκόπιο» και οι 195 θηλυκοί χαρακτήρες από τις 20 ταινίες του James Bond.

Στη συνέχεια, αυτές χωρίστηκαν στις 98 με τις οποίες ο Bond είχε σεξουαλική σχέση, και στις 97 με τις οποίες δεν είχε. Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Sex Roles, εξετάζει πώς τα κορίτσια του James Bond άλλαξαν με το πέρασμα των χρόνων, καθώς και ποιες τελικά κατέληξαν στην αγκαλιά του πράκτορα.

Από τα αποτελέσματα προκύπτει επίσης ότι οι ερωτικές σύντροφοι του γνωστού "ήρωα" τείνουν να είναι νεότερές του, αδύνατες, πολύ γοητευτικές και χωρίς... μυωπία.