Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

ΒΛΑΠΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ





















Η ηλιακή ακτινοβολία UVA, που αποτελεί περίπου το 95% της ακτινοβολίας UV που φτάνει στην επιφάνεια της γης, είναι υπεύθυνη για πλήθος προβλημάτων με βραχυπρόθεσμη αλλά και μακροπρόθεσμη διάρκεια.



Ενώ οι UVB δρουν επιφανειακά, οι βραχείες ακτίνες UVA φτάνουν μέχρι το άνω χόριο και οι oι μακρές UVA φτάνουν μέχρι τις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος. Συνεπώς, οι ακτίνες UVA μπορούν να προκαλέσουν:



Βραχυπρόθεσμα: Αλλεργίες
Το 28% των γυναικών εμφανίζει αλλεργίες που οφείλονται στον ήλιο Εκδηλώνονται μέσω μικροσκοπικών κηλίδων, ερυθρών πλακών και κνησμού σε περιοχές που εκτίθενται στον ήλιο μετά το πέρας του χειμώνα. Οι 2 συνηθέστερες μορφές είναι το καλοήθες και το πολυμορφικό εαρινό εξάνθημα (φωτοδερματίτιδα).

Μακροπρόθεσμα: Κυτταρικές Βλάβες
Η ακτινοβολία UVA αποτελεί το βασικό παράγοντα παραγωγής ελευθέρων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν φωτογήρανση και καρκίνο του δέρματος. Η ακτινοβολία UVA αποτελεί το βασικό παράγοντα παραγωγής ελευθέρων ριζών, οι οποίες προκαλούν αλλοιώσεις στις κυτταρικές μεμβράνες, το DNA και το στηρικτικό ιστό, ενώ μπορεί να οδηγήσουν σε μη αναστρέψιμες κυτταρικές βλάβες.
Τα εργαστήρια της La Roche-Posay έχουν επιτύχει κορυφαίες καινοτομίες που έφεραν επανάσταση στην τεχνολογία της αντηλιακής προστασίας. Τα αντιηλιακά ANTHELIOS συνιστούν οι περισσότεροι δερματολόγοι σε Ελλάδα και Ευρώπη. Με μοναδικό σύστημα φίλτρων Mexoryl SX και Mexoryl XL, για μέγιστη φωτοσταθερή προστασία , ακόμη και για άτομα με μειωμένη αντοχή στον ήλιο.




e-tipos.com