Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Κ.Καραμανλής:"Υπευθυνότητα και μεταρρυθμίσεις"

"Ατζέντα μας είναι ο δρόμος της υπευθυνότητας, ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων, όλα εκείνα που πρέπει να κάνουμε - και ήδη κάνουμε - για τον περιορισμό των επιπτώσεων της μεγάλης διεθνούς κρίσης και την ετοιμασία της χώρας να αντιμετωπίσει την επομένη της κρίσης με πολύ καλύτερους όρους", τονίζει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής σε συνέντευξή του στο Εθνικό Πρακτορείο. Προσθέτει ότι "οι περισσότερες μεταρρυθμίσεις είναι ήδη δρομολογημένες, απλώς χρειάζεται συνέχεια, συνέπεια και μεγαλύτερη ένταση, ώστε να προχωρήσουν ταχύτερα".


Ερώτηση: Κύριε Πρωθυπουργέ, ποιό νομίζετε ότι είναι το πραγματικό διακύβευμα των Ευρωεκλογών;

Απάντηση: Για μεν το περιεχόμενο των Ευρωεκλογών σας μίλησα στην αρχή. Θα σας έλεγα όμως ποιό είναι το διακύβευμα για τη χώρα σήμερα. Και το διακύβευμα είναι εάν θα διαλέξουμε, θα στηρίξουμε και έμπρακτα θα προωθήσουμε το δρόμο, την επιλογή της υπευθυνότητας, που ενίοτε μπορεί να εμπεριέχει και δύσκολες αποφάσεις, αλλά που είναι μονόδρομος αν θέλουμε η χώρα αυτή να διατηρήσει τα όπλα της, τα δυνατά της σημεία και να θεραπεύσει οριστικά τις αδύναμες πλευρές, το δρόμο δηλαδή των μεταρρυθμίσεων ή θα ακούσουμε τις σειρήνες του δρόμου, των φωνών της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού.

Εγώ πιστεύω ότι η επιλογή είναι σαφής. Για την κυβέρνηση και για μένα προσωπικά δεν τίθεται, ούτε ετέθη ποτέ δίλημμα τι πρέπει να κάνουμε. Αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και την επόμενη ημέρα. Είμαι βέβαιος ότι οι Ελληνες πολίτες αντιλαμβάνονται πολύ καλά το διακύβευμα αυτό και ασχέτως των όποιων άλλων παραμέτρων και ιδιαιτεροτήτων που μπορεί να έχουν οι Ευρωεκλογές, ξέρουν ότι αυτό το δρόμο πρέπει όλοι μαζί να περπατήσουμε.