Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

ΣΥΝ

"Ισχυρός αριστερός πόλος"

Τη Μυτιλήνη επισκέπτεται σήμερα ο κ.Αλ.Τσίπρας. Το βράδυ, θα μιλήσει σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση.

Πρόσκληση προς τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και τους Οικολόγους -Πράσινους, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου ισχυρού αριστερού πόλου που θα ενώνει τις δυνάμεις της Αριστεράς και της Οικολογίας για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογική αποτέλεσμα και την επίτευξη του στόχου του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξή του σε τρίτη δύναμη στις ευρωεκλογές , ενώ είπε ότι η συγκέντρωση στέλνει ένα μήνυμα ενότητας και ανατροπής.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για επιθέσεις που δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα, άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ και εκτίμησε ότι "την Κυριακή τελειώνουν τα ψέματα", γιατί "όλοι όσοι με νύχια και με δόντια αγωνίστηκαν να περιορίσουν την ελπίδα της ελληνικής κοινωνίας για την υπέρβαση του σημερινού μίζερου και γερασμένου πολιτικού σκηνικού. Όλοι όσοι με νύχια και δόντια πολέμησαν να αναστηλώσουν τα ερείπια και ανακόψουν την Άνοιξη της ελπίδας, την Άνοιξη μιας νέας ενωτικής αριστεράς που θα αλλάξει τα πράγματα, θα υποστούν μια ακόμη διάψευση".

Για την πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τις εκλογές του 2007 μέχρι σήμερα ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τη θέση του ότι το κόμμα του ήταν "η μοναδική αντιπολίτευση στη βουλή, στους δρόμους και τις ιδέες".