Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Τραγικός επίλογος

Τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στο Ατλαντικό Ωκεανό "χωρίς καμιά αμφιβολία" προέρχονται από το αεροσκάφος της Air France που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ κατά την πτήση από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι με 228 επιβαίνοντας, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Βραζιλίας.

Χθες το απόγευμα πολεμικά αεροσκάφη εντόπισαν "σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων συντρίμμια ενός αεροσκάφους", τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Βραζιλίας Νέλσον Ζομπίμ. "Είναι από το αεροσκάφος της Air France, δεν υπάρχει αμφιβολία, πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος της βραζιλιάνικης Πολιτικής Αεροπορίας, ο Ζορζε Αμαράλ τόνισε πως "θραύσματα και συντρίμμια, ανάμεσα στα οποία και ένα κάθισμα, εντοπίστηκαν στον Ατλαντικό, 650 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του νησιού Φερνάντο ντε Νορόνια.

Εδώ και 24 ώρες πολλά βραζιλιάνικα αεροσκάφη μαζί με τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και την Ισπανία πραγματοποιούν έρευνες στην περιοχή, στο μέσο του Ατλαντικού για να εντοπίσουν το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση AF 447 από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι.

Η ζώνη στην οποία κατέπεσε το αεροσκάφος προσδιορίστηκε 1.000 χιλιόμετρα από τις ακτές της Βραζιλίας και 2.000 χιλιόμετρα από την ακτές της Σενεγάλης.