Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

ΤΙ ΠΟΤΗΣ ΕΙΣΑΙ?


















Εσείς τι τύπος πότη είστε; Ερωτύλος ή μήπως εριστικός; Εχετε ποτέ συνειδητοποιήσει πώς κρατάτε το ποτό σας και με τι στιλ το πίνετε; Μάλλον όχι, αφού σε στιγμές διασκέδασης δεν είθισται ο αυτοέλεγχος. Αν ωστόσο δεν σας αρέσει να αποκαλύπτετε πτυχές του χαρακτήρα σας, θυμηθείτε ότι ακόμη και ο τρόπος που πιάνουμε το ποτήρι φανερώνει γνωρίσματα-«κλειδιά» της προσωπικότητάς μας. Διασημότητες σκιαγραφήθηκαν και εντάχθηκαν σε κατηγορίες με βάση τα αποτελέσματα έρευνας, που αποκωδικοποίησε τη γλώσσα του σώματος… των γλεντζέδων.

Ο ψυχολόγος του King’s College του Λονδίνου δρ Γκλεν Γουίλσον και οι συνεργάτες του μελέτησαν πάνω από 500 άτομα εν ώρα ψυχαγωγίας σε μπαρ, αναδεικνύοντας, μεταξύ άλλων, το ύφος και τη στάση όσων φλερτάρουν.




Οι έξι τύποι

01. Η ερωτοτροπούσα (Πάρις Χίλτον) κρατά το ποτήρι με κομψότητα, συχνά μπροστά στο ντεκολτέ, ρίχνει λάγνα βλέμματα πίνοντας μια γουλιά, ενίοτε δε βυθίζει το δάχτυλο στο ποτό και προκλητικά το φέρνει στο στόμα.

02. Ο πλεϊμπόι (Τζακ Νίκολσον) με την αυτοπεποίθηση στο φουλ, πίνει σε μακρύ ποτήρι ή μπουκάλι, το οποίο προβάλλει δίκην φαλλικού συμβόλου και δεν διστάζει να… απλώσει χέρι στις γυναίκες της παρέας.

03. Η συνεσταλμένη (Σκάρλετ Γιόχανσον) δεν χειρονομεί και δεν τελειώνει ποτέ το πάντοτε μικρό ποτό της. Το κλείνει προστατευτικά στα χέρια (λες και θα της το πάρουν) και συνήθως παίζει με ένα καλαμάκι.

04. Ο εριστικός (Ράσελ Κρόου) επιλέγει μεγάλα ποτήρια ή μπουκάλια, που κραδαίνει ως συμβολικά… όπλα, χειρονομεί απειλητικά, ξεστομίζει χοντρά αστεία. Αν τον εκνευρίσετε, μπορεί να σας καταφέρει καμιά… ανάποδη ή να σας περιλούσει
με ποτό.

05. Η ψυχρή (Βικτόρια Μπέκαμ) κρατά σταθερά ένα ποτήρι (κατά προτίμηση κρασιού) ως… ασπίδα κατά μήκος του σώματος και δείχνει ότι θέλει να αποτρέψει τις στενές επαφές. Αν την πλησιάσετε, πιθανότατα θα ταπεινωθείτε…

06. Ο αλαζόνας (Ντέιβιντ Κάμερον) καταναλώνει μπίρα ή μηλίτη. Απλώνεται γεμάτος άνεση, αφήνοντας το ποτό του σε απόσταση. Δεν προσεγγίζεται εύκολα, παρά με γαλιφιές και… «γλειψίματα», που τον τονώνουν…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ e-tipos