Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Το καλοκαιρινό κοστούμι

είναι χρήσιμο για πολλούς λόγους και ιδιαίτερα για έναν: οι περισσότεροι... γάμοι γίνονται αυτήν την περίοδο και όλοι πρέπει να έχουμε στη γκαρνταρόμπα μας, ένα τουλάχιστον κοστούμι για τις επίσημες αυτές εμφανίσεις.

1. Επιλέξτε ένα ύφασμα που να μην είναι πολύ ζεστό. Οι καλύτερες επιλογές σας είναι τα υφάσματα που είναι από μετάξι και βαμβάκι ή τα βαμβακερά που στη σύνθεση τους έχουν και το λινό.
2. Φέτος, τα ιδανικά χρώματα για το καλοκαιρινό σας κοστούμι είναι το γκρι ανοιχτό, το λευκό του πάγου ή το ανοιχτό μπλε.
3. Μείνετε μακριά από το μαύρο χρώμα. Είναι καλοκαίρι, άρα έχετε τη δικαιολογία να φορέσετε ανοιχτές αποχρώσεις.
4. Ένα κοστούμι με δίκουμπο σακάκι είναι ότι πρέπει για αυτήν την περίοδο και φοριέται σε επίσημες περιστάσεις αλλά και σε επαγγελματικές υποχρεώσεις.
5. Αν δεν θέλετε να αγοράσετε ένα κλασικό κοστούμι, μπορείτε να επωφεληθείτε από τη σύγχρονη μόδα: το συνδυασμό των δύο κομματιών. Ταιριάξτε ένα μπλε μπλέιζερ με ένα γκρι παντελόνι ή αν η περίσταση το επιτρέπει, συνδυάστε το με ένα τζιν.
6. Διαλέξτε ένα λευκό, βαμβακερό ή λινό πουκάμισο για να βάλετε μέσα από το σακάκι. Άλλες ασφαλείς επ
ιλογές στου χρωματισμούς είναι το γαλάζιο, το γκρι του πάγου και γενικότερα οι ανοιχτές, παστέλ αποχρώσεις, με ρίγες ή χωρίς.
7. Αν είστε οπαδοί της... ελευθερίας του γιακά, σας έχουμε καλά νέα: Με το θερινό κοστούμι δεν είναι ανάγκη να βάλετε γραβάτα, αν η περίσταση δεν το απαιτεί.
8. Αν μπορείτε, μείνετε μακριά από το μπεζ κοστούμι: είναι δύσκολο στο συνδυασμό και μπορεί εύκολα να σας προδώσει στιλιστικά. Τα άλλα χρώματα όπως το γκρι ή το μπλε συνδυάζονται πιο εύκολα και δύσκολα θα κάνετε παραφωνίες.
9. Μπορεί το μαύρο παπούτσι να θεωρείται η καλύτερη επιλογή για μια επίσημη εμφάνιση, ωστόσο τους καλοκαιρινούς μήνες, ένα σκούρο καφέ παπούτσι λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο και ταιριάζει περισσότερο στα ανοιχτόχρωμα ρούχα αλλά και στην εποχή.
10. Μην ξεχνάτε ότι πρέπει το χρώμα των παπουτσιών να ταιριάζει με αυτό της ζώνης!