Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Ελληνοσερβική συμφωνία






















Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια υπεγράφη, σήμερα, στο Βελιγράδι, στο περιθώριο ελληνοσερβικού φόρουμ επιχειρηματιών, συμφωνία μεταξύ της σερβικής κυβέρνησης και μιας ελληνοσερβικής κοινοπραξίας, για τη διασύνδεση -με οπτικές ίνες- πανεπιστημίων της Σερβίας και της Ελλάδας, στο πλαίσιο του έργου Διαβαλκανική Υποδομή Οπτικών Ινών για Έρευνα και Εκπαίδευση.

Το έργο έχει εγκριθεί να υλοποιηθεί σε τέσσερις βαλκανικές χώρες, με 15.888.218 ευρώ, μέσω του Ελληνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων (ΕΣΟΑΒ) και θα συνδέσει τις πανεπιστημιακές κοινότητες και ερευνητικά κέντρα της περιοχής με τα αντίστοιχα ελληνικά, και το πανευρωπαϊκό δίκτυο GEANT, θέτοντας τη βάση για την Κοινωνία της Πληροφορίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
"Θετικά τα αποτελέσματα της επίσκεψης"

Πάρα πολύ θετικά και ευοίωνα, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, τα αποτελέσματα των επίσημων συναντήσεων, που είχε με την πολιτική ηγεσία της Σερβίας, κατά τη διήμερη επίσκεψή του στο Βελιγράδι, που ολοκληρώνεται, απόψε, με τα εγκαίνια της Εστίας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, στη σερβική πρωτεύουσα.