Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Στους πολίτες της Βόρειας Πιερίας το νερό της Μόρνας




Παραλήφθηκαν από το Φορέα Διαχείρισης Βιολογικού Καθαρισμού Νότιας Πιερίας ο αγωγός μεταφοράς λυμάτων Λιτοχώρου – Βιολογικού Καθαρισμού και το αντλιοστάσιο

Ενημέρωση για την πορεία του έργου ύδρευσης της Βόρειας Πιερίας, αλλά και για την ολοκλήρωση και παράδοση των αγωγού μεταφοράς λυμάτων και του αντλιοστασίου από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας στον Φορέα Διαχείρισης του Βιολογικού Σταθμού Νότιας Πιερίας έκανε ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Ο Νομάρχης ενημέρωσε τους Νομαρχιακούς Συμβούλους ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής του Δήμου Πέτρας και φορέων της περιοχής κατά του νέου αγωγού μεταφοράς νερού από το Φράγμα έως τα Διυλιστήρια που κατασκεύασε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας το 2008, απόφαση που δικαίωσε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας.

Ο Νομάρχης κ. Γιώργος Παπαστεργίου ανέφερε ότι το νερό της Μόρνας έχει φθάσει μετά το Πάσχα σχεδόν σε όλα τα χωριά της Βόρειας Πιερίας και ότι ευελπιστεί ότι σύντομα θα εγκριθούν οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα δύο επιπλέον φράγματα, που είναι έτοιμες από το 2001 και έχουν αποσταλεί εκ νέου στο ΥΠΕΧΩΔΕ.

Ο Νομάρχης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μετά από πολύ κόπο, αγώνα και προσπάθεια και με καθυστερήσεις που δεν οφείλονται στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας δόθηκε στους πολίτες ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικού χαρακτήρα έργα, το έργο της Ύδρευσης της Βόρειας Πιερίας, που αφορά 31 χωριά του Νομού, με την κατασκευή διυλιστηρίων και 126 χιλιομέτρων αγωγών».

Ο Νομάρχης ενημέρωσε ακόμη το σώμα ότι πριν από λίγο καιρό έγινε η παράδοση – παραλαβή των αγωγών μεταφοράς λυμάτων από το Λιτόχωρο – Πλάκα – Λεπτοκαρυά – Ζηλιάνα προς τον Σταθμό Βιολογικού Καθαρισμού καθώς επίσης και του αντλιοστασίου στη Ζηλιάνα, που είχαν ολοκληρωθεί από τον Αύγουστο του 2008.

Αναφερόμενος στη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού ανέφερε ότι αυτή επαφίεται στον ίδιο τον Φορέα και τόνισε ότι οποιαδήποτε πρόφαση που έχει να κάνει με την αρτιότητα του έργου είναι αναληθής και συκοφαντεί ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά έργα της Πιερίας.