Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Ξεκινούν τα 21α «Πρέσπεια», που έβαλαν στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας τις ακριτικές περιοχές.
Οι εκδηλώσεις στις Πρέσπες αρχίζουν σήμερα, στο Μέγαρο Εξάρχου όπου θα εγκαινιαστεί η έκθεση της Βουλής των Ελλήνων «Η γελοιογραφία στην Ευρώπη των 27», την οποία θα «σχολιάσουν» τα παιδιά του Ωδείου της Φλώρινας, σε χορογραφία της Σοφίας Σπυράτου.

Αύριο, στη Νέα Πλατεία της Φλώρινας θα δώσει συναυλία η «Ορχήστρα του Δρόμου», με τους Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, Ευανθία Ρεμπούτσικα και Έλλη Πασπαλά, ενώ το Σάββατο, στον Άγιο Αχίλλειο, ο Σπύρος Σακκάς θα παρουσιάσει την παράσταση «Φωνή των Βαλκανίων».

Συνοδοιπόροι του θα είναι ο Χρόνης Αηδονίδης, το τρίο του Παντελή Στόικου, η Βυζαντινή Χορωδία του Λυκούργου Αγγελόπουλου, οι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος», το πολυφωνικό συγκρότημα της Ηπείρου και οι Μάτα Κατσούλη, Δημήτρης Κασιούμης, Σώτος Παπούλκας, Δώρος Δημοσθένους, Σαβίνα Γιαννάτου, Γιάννης Χριστόπουλος και Κοραλλία Καράντη. Αργότερα, στη μεγάλη βασιλική του Αγίου Αχιλλείου, οι Χάρις Αλεξίου και Σπύρος Σακκάς θα ερμηνεύσουν ύμνους και τραγούδια, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Οι συντελεστές της «Ορχήστρας του Δρόμου» θα συνομιλήσουν μουσικά με την Τουρκάλα τραγουδίστρια Ντιλέκ Κοτς. Η αυλαία πέφτει στις 24 Αυγούστου, με συναυλία του συγκροτήματος «Νυχτερινή Κυβέρνηση» του Κωνσταντίνου Μάτσικα.