Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Ο ΤΖΙΜΙ ΧΕΝΤΡΙΞ ΤΑΙΝΙΑ






















Πάνω που η παγκόσμια μουσική κοινότητα γιορτάζει φέτος το καλοκαίρι τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από τις «τρεις μέρες ειρήνης και μουσικής», του φεστιβάλ του Γούντστοκ δηλαδή, η ανακοίνωση της κινηματογραφικής βιογραφίας μιας τεράστιας προσωπικότητας της μουσικής, που συνδέθηκε άρρηκτα με το φεστιβάλ αυτό, έρχεται να ταιριάξει τέλεια στη γενική εικόνα.

Πρόκειται για την ιστορία της ζωής του πρωτοποριακού και μεγαλύτερου όλων των εποχών – κατά πολλούς – κιθαρίστα, Jimi Hendrix, ο οποίος μεσουράνησε το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1960 και έφυγε νωρίς από τη ζωή σε ηλικία 27 ετών σε αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Το σενάριο έχει γράψει ήδη ο, ειδικός στα ντοκιμαντέρ, Max Borenstein και η εταιρεία Legendary Pictures που έχει αναλάβει την παραγωγή της ταινίας έχει αρχίσει επαφές με την Experience Hendrix, την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση του υλικού που άφησε πίσω του ο μάγος της ηλεκτρικής κιθάρας.

Αναζητείται σκηνοθέτης και, φυσικά, ο ηθοποιός που θα ενσαρκώσει το ροκ είδωλο. Στο παρελθόν, ο ηθοποιός Laurence Fishburne και ο μουσικός Lenny Kravitz έχουν υπαινιχθεί ότι θα ήθελαν αυτό το ρόλο αν ποτέ γινόταν πραγματικότητα, αλλά πια είναι και οι δυο αρκετά μεγάλοι για να παίξουν τον 20αρη Hendrix.