Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Το χρυσό μετάλλιο της πόλης των Ιωαννίνων








θα απονείμει ο Δήμος Ιωαννιτών στον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης και υποψήφιο πρόεδρο των Η.Π.Α. κ. Μάικλ Δουκάκη, η μητέρα του οποίου κατάγεται από το Βρυσοχώρι Ζαγορίου. Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, στην αίθουσα «Αθανάσιος Τσακάλωφ» του Δημαρχιακού Μεγάρου.


Το πρωί του Σαββάτου, ο κ. Δουκάκης θα ξεναγηθεί σε ιστορικά μνημεία και μουσεία της περιοχής.


Την Κυριακή το πρωί στο χωριό Βρυσοχώρι του Δήμου Τύμφης, ο κ. Δουκάκης θα τιμηθεί από τον δήμαρχο Γιώργο Σουκουβέλο σε ειδική εκδήλωση.


Ο Μάικλ Δουκάκης γεννήθηκε στη Μασαχουσέτη στις 3 Νοεμβρίου 1933. Γιος του γιατρού Πάνου Δουκάκη από τη Μυτιλήνη και της Ευτέρπης Μπούκη (από γονείς που καταγόταν από το Βρυσοχώρι Ζαγορίου). Διετέλεσε επί σειρά ετών κυβερνήτης της Μασαχουσέτης (1975-1979, 1983-1991).


Ήταν ο πρώτος πολίτης νοτιοευρωπαϊκής καταγωγής που πήρε το χρίσμα του υποψηφίου προέδρου των Η.Π.Α. του Δημοκρατικού Κόμματος στις εκλογές του 1988.


Καθηγητής πολιτικών επιστημών από το 1991 σε διάφορα αμερικανικά πανεπιστήμια, διακρίνεται για το ήθος και τη συνέπεια με την οποία υποστήριξε τις ελληνικές υποθέσεις στις κυβερνήσεις των Η.Π.Α.