Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Ξύρισμα, είναι θέμα στιλ!

Κάποτε ήταν απλό: Ένα πρωινό ξύρισμα με σαπουνάδα και πινέλο ήταν η τελετουργία για εκατομμύρια άνδρες κάθε μέρα.Σήμερα; Το τελείως αντίθετο. Έφηβοι, τριαντάρηδες αλλά και μεσήλικες βλέπουν την τριχοφυΐα τους σαν μια προσωπική" άσκηση στιλ", αλλά και σαν μια ευκαιρία να λύσουν οριστικά κάποια προβλήματα εμφάνισης.

Για παράδειγμα: Emo, trendy ή fashionista; H νεολαία λατρεύει να εντάσσεται σε ομάδες με διαφορετικά και απόλυτα ξεχωριστά στυλ, τόσο στην συμπεριφορά όσο και στην εμφάνιση. Και βέβαια εδώ οι πειραματισμοί με την τριχοφυΐα δίνουν και παίρνουν, καθώς όλο και περισσότεροι υιοθετούν ένα μικτό στυλ, με καλοξυρισμένο πρόσωπο π.χ. αλλά και με μικρά μουσάκια και φαβορίτες που -όχι σπάνια- παίρνουν πολύπλοκα σχήματα.

Για πάντα νέος: Μια από τις ανδρικές κατάρες, η τριχόπτωση, τώρα γίνεται μια ευκαιρία για ένα μοντέρνο και πολύ πιο κομψό στυλ. Εκατομμύρια άνδρες διαλέγουν ένα πολύ κοντό κούρεμα, ή και ξύρισμα του κεφαλιού, όταν αρχίζει να μειώνεται η πυκνότητα των μαλλιών τους. Έτσι εξαφανίζονται επιτέλους εκείνα τα παράξενα μακρυμάλλικα στιλ που επιχειρούσαν να καλύψουν τις κενές περιοχές στο κεφάλι! 3 μέρες αξύριστος: ξεκίνησε ως έκφραση ελευθερίας από το καθημερινό ξύρισμα για να γίνει μόδα. Τα γένια λίγων ημερών τώρα είναι αποτέλεσμα προσεκτικού τριμαρίσματος, ώστε να έχουν πάντα το ίδιο μήκος και βέβαια την ίδια εικόνα ανεμελιάς.

Body language: Πολλοί αθλητές ήταν υποχρεωμένοι να ξυρίζουν π.χ. τα πόδια τους ή το στέρνο για να πετύχουν καλύτερες επιδόσεις. Στην άλλη άκρη, οι άνδρες-μοντέλα έκαναν το ίδιο για να αναδείξουν το γυμνασμένο σώμα τους. Τελικά, η επέμβαση και ο πειραματισμός στην τριχοφυία σε όλο το σώμα έπαψε να είναι ταμπού και έχει γίνει μόδα, ταυτισμένη με την προσωπική φροντίδα, την γυμναστική και την υγεία.
Το εργαλείο: Για την ανδρική ευχαρίστηση και το απόλυτα προσωπικό στυλ ξυρίσματος και κουρέματος ένα είναι το απαραίτητο εργαλείο: Οι ξυριστικές μηχανές με πολλαπλές ρυθμίσεις για βαθύ ξύρισμα ή τριμάρισμα σε όποιο μήκος θέλουμε, επαναφορτιζόμενες, εργονομικές και υδατοστεγείς για να τις χρησιμοποιούμε ακόμη και στο ντους, απλά δεν παίζονται! Το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία στην χρήση και διάθεση για αλλαγή στο στυλ μας, κάθε στιγμή!