Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

ΠΩΣ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΩΝ ΘΥΛΗΚΩΝ

Τα παπούτσια είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία της εμφάνισής σας. Σημείο αναφοράς για τις γυναίκες, όμως πηγή σύγχυσης για τους άντρες.

Οι περισσότεροι δε αποφεύγουν να επισκέπτονται τα καταστήματα παπουτσιών πάνω από δυο φορές το χρόνο. Κι όμως, η αγορά παπουτσιών δεν είναι τόσο πολύπλοκη όσο φαίνεται. Κατ αρχάς δύο βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε. Πρώτον, επιλέξτε ένα παπούτσι που ταιριάζει ή είναι πιο σκούρο από το παντελόνι σας. Δεύτερον, αν φοράτε ζώνη, προσπαθήστε να την ταιριάξετε με τα παπούτσια σας.

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για το τι να προσέξετε όταν αγοράζετε παπούτσια και τι στιλ παπουτσιών να φοράτε με συγκεκριμένα ρούχα. Με τα παπούτσια, σε γενικές γραμμές ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις. Εξετάστε την ποιότητα του δέρματος για να σιγουρευτείτε ότι το υλικό αξίζει τα χρήματά σας. Τα καλά παπούτσια με πρώτης ποιότητας δέρμα είναι πάντα μια καλή επένδυση.

Η επιλογή του σωστού στιλ για κάθε περίσταση είναι σημαντική. Με τζιν, προσπαθήστε να αποφύγετε παπούτσια που προορίζονται για πιο κυριλέ ντύσιμο. Αφήστε το στιλ του πουκαμίσου να σας καθοδηγήσει. Με ένα αθλητικό πουκάμισο πόλο, φορέστε χαμηλά δερμάτινα παπούτσια ενώ τα κοντομάνικα ταιριάζουν ωραία με αθλητικά. Τα υφασμάτινα παντελόνια πηγαίνουν με τον ίδιο τύπο παπουτσιού που θα φορούσατε με ένα κοστούμι.

Τα πιο γυαλιστερά υφάσματα συνήθως θέλουν ένα πιο κομψό παπούτσι. Τα μαύρα παπούτσια ταιριάζουν με γαλάζια, γκρι ή μαύρα παντελόνια. Τα καφέ παπούτσια ταιριάζουν καλύτερα με καφέ, μπεζ, πράσινο και άλλους πιο σκούρους γήινους τόνους. Μπορείτε να φορέσετε καφέ με σκούρο κοστούμι, αλλά αυτή είναι μια προχωρημένη εμφάνιση που απαιτεί να θυμηθείτε την καφέ ζώνη. Τα βυσσινί παπούτσια πηγαίνουν ωραία με χακί, φωτεινό καφέ, μπλε και γκρι.

Την επόμενη φορά που θα ψωνίζετε σε ένα κατάστημα ή στο διαδίκτυο θυμηθείτε τις παραπάνω συμβουλές. Και αν η εμπειρία δεν γίνει πιο ευχάριστη, τουλάχιστον θα έχετε αγοράσει τα σωστά παπούτσια!