Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Πώς να κάψετε λίπος

Εάν γυμνάζεστε και ξαφνικά παρατηρείτε ότι η προπόνηση δε σας βοηθάει να κάψετε λίπος, δεν είστε μόνοι. Συχνά διαπιστώνουμε ότι το σώμα μας προσαρμόζεται στη ρουτίνα της άσκησης και φτάνουμε σε αδιέξοδο. Όταν αυτό συμβεί, σταματάμε να καίμε λίπος και απογοητευόμαστε σε σημείο που ή τα παρατάμε ή λιμοκτονούμε.

Επειδή ούτε το ένα ούτε το άλλο είναι λύση, σας παρουσιάζουμε έναν οδηγό για να καίτε περισσότερο λίπος και μάλιστα με το σωστό τρόπο. Βάλτε ποικιλία στην προπόνησή σας! Αν παρά την τακτική άσκηση, αισθάνεστε ότι το σώμα σας δε βελτιώνεται , προσπαθήστε να αλλάξετε τον τρόπο που γυμνάζεστε. Εάν η συνηθισμένη επιλογή σας είναι η αεροβική άσκηση,δοκιμάστε το τρέξιμο ή το kickboxing για να δώσετε στο σώμα σας μία πρόκληση.

Αν κάνετε βάρη, μπορείτε να γυμνάσετε ένα μέρος του σώματός σας τη μία ημέρα και την επόμενη, ένα άλλο μέρος.

Πρωινή προπόνηση. Οι ειδικοί εγγυώνται ότι η προπόνηση με άδειο στομάχι το πρωί βοηθάει στην καύση περισσότερου λίπους. Όταν γυμνάζεστε με άδειο στομάχι το σώμα σας αντιδρά, χρησιμοποιώντας το λίπος ως καύσιμο. Αν θέλετε οπωσδήποτε να βάλετε στο στόμα σας κάτι πριν την προπόνηση, δοκιμάστε να τσιμπήσετε κάτι απλό, όπως μία χούφτα καρύδια ή πρωτεΐνη ορού γάλακτος.

Αντιστρέψτε την προπόνησή σας! Αν κάνετε και ασκήσεις ενδυνάμωσης και αεροβική, κάντε τις ασκήσεις ενδυνάμωσης πρώτα. Αφήνοντας την αεροβική τελευταία μπορείτε πράγματι να κάψετε περισσότερο λίπος, αφού το σώμα σας χρειάζεται 15 λεπτά για να ζεσταθεί και να κάψει λίπος. Δεδομένου ότι το σώμα σας θα έχει ήδη ζεσταθεί, θα κάψετε περισσότερο λίπος μόλις αρχίσετε την αεροβική άσκηση.

Προπονηθείτε σκληρά. Όσο πιο σκληρή και μεγαλύτερης διάρκειας είναι η προπόνησή σας, τόσο περισσότερο λίπος θα κάψετε. Αν γυμνάζεστε 15-20 λεπτά την ημέρα, δε θα κάψετε τόσο λίπος όσο θα κάψετε αν γυμναστείτε 30-40 λεπτά. Φάτε για να κάψετε. Προσπαθήστε να καταναλώνετε τρόφιμα, που βοηθούν στην καύση του λίπους.

Προσθέστε λίγο κόκκινο πιπέρι, κανέλα, σκόρδο και τζίντζερ στο επόμενο γεύμα σας. Φάτε μήλα, μπανάνες και μούρα πριν την προπόνηση. Δοκιμάστε να προσθέσετε σόγια στο πιάτο σας ή λίγο κασέρι στη σαλάτα σας.