Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

οι υποψηφιότητες για τα Μουσικά Βραβεία του MTV

Η Beyonce και η Lady Gaga φαίνεται πως θα κονταροχτυπηθούν στα φετινά Μουσικά Βραβεία του MTV, που θα γίνουν στις 13 Σεπτεμβρίου στο Radio City Music Hall στη Νέα Υόρκη.

Καθεμιά από τις δύο τραγουδίστριες έχει 9 υποψηφιότητες σε 8 κατηγορίες, ανάμεσά τους και αυτές για το Καλύτερο Γυναικείο Βίντεο και Βίντεο Της Χρονιάς. Η Britney Spears συνεχίζει ακάθεκτη την επάνοδό της με 7 υποψηφιότητες, έχοντας κερδίσει ήδη τρία βραβεία στην περσινή απονομή. Στη Γυναικεία κατηγορία, τη λίστα συμπληρώνουν οι Katy Perry, Kelly Clarkson, Taylor Swift και Pink.

Πιο συγκεκριμένα, το βίντεο της Beyonce «Ladies (Put A Ring On It)» είναι υποψήφιο για 3 κύρια βραβεία και 6 «τεχνικά», όπως αυτά της Σκηνοθεσίας και Διεύθυνσης Φωτογραφίας. Στην κατηγορία Βίντεο Της Χρονιάς, το χιτ της Beyonce θα αναμετρηθεί με το «Poker Face» της Lady Gaga και το «Womanizer» της Britney Spears.

Την κατηγορία Βίντεο Της Χρονιάς συμπληρώνουν οι ράπερ Kanye West και Eminem με τα «Love Lockdown» και «We Made You» αντίστοιχα, οι οποίοι θα είναι και υποψήφιοι για το Καλύτερο Αντρικό Βίντεο μαζί με τους Jay-Z και Ne-Yo.

Μια νέα κατηγορία καθιερώνεται από φέτος για διάφορα βίντεο που είχαν παραγνωριστεί σε περασμένες τελετές. Κλασικές επιτυχίες όπως το «Sabotage» των Beastie Boys, το «Human Nature» της Bjork και το «Freedom 90» του George Michael θα είναι υποψήφια γι αυτό το «αναδρομικό» βραβείο.

Όσο για τον παρουσιαστή, αυτός θα είναι και πάλι ο βρετανός κωμικός Russell Brand. Ο Brand είχε διχάσει το κοινό πέρυσι, όταν σε έναν αυτοσχεδιαστικό μονόλογό του είχε αποκαλέσει τον George W. Bush «καθυστερημένο καουμπόι». Φέτος, όμως, ο 34χρονος παρουσιαστής υποσχέθηκε ότι η τελετή θα είναι ένα φεστιβάλ αγάπης και ενοποίησης.
Οι Green Day και η Pink, τέλος, είναι τα μόνα επιβεβαιωμένα ονόματα, μέχρι στιγμής, που θα εμφανιστούν ζωντανά στην τελετή.