Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΟΛΠΟ..!!!

"Βιομηχανία" που έκοβε κλήσεις σε χιλιάδες οδηγούς για παραβίαση του ορίου ταχύτητας ειχε στηθει στην Ιταλια, με την συμμετοχή- όπως φαίνεται- δημοτικών αρχων, αστυνομικών διοικητών και εργολάβων που εκμεταλλεύονταν τα ραντάρ καταγραφής ταχύτητας.

Σύμφωνα με την εισαγγελία της Καζέρτας -λίγο έξω από τη Νάπολη- 70 δήμοι της περιφέρειας της Καμπανίας, μαζί με σειρά ιδιωτικών εταιριών παραβίαζαν τους κανόνες λειτουργίας των μηχανημάτων αυτόματου ελέγχου της ταχύτητας των αυτοκινήτων με αποτέλεσμα να αυξηθεί θεαματικά ο αριθμός των προστίμων που μπορούσαν να επιβληθούν.

Η έρευνα διήρκεσε πέντε χρόνια.Σήμερα, απεστάλησαν πάνω απο διακόσιες κλήσεις σε απολογία, σε δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, διοικητές δημοτικής αστυνομίας, υπεύθυνους ιδιωτικών εταιριών που είχαν πάρει τις εργολαβίες για τα μηχανήματα "autovelox".

Η καταγραφή της ταχύτητας γινόταν χωρίς καμία σήμανση και επιλέγονταν, πολύ συχνά, περίεργα και "ανορθόδοξα" σημεία, όπως τις στροφές και περιοχές με πλούσια βλάστηση, ώστε να μην διακρίνουν, οι οδηγοί, τα "μηχανήματα-παγίδα". Τα δε πρόστιμα, δεν συμπληρώνονταν από τους αστυφύλακες του δήμου, αλλά από υπεύθυνους των εταιριών που είχαν τοποθετήσει τα συγκεκριμένα "autovelox".

Σύμφωνα με τους καραμπινιέρους, τα χρήματα που εισπράχθηκαν από τα πρόστιμα (υπολογίζονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ), δεν χρησιμοποιήθηκαν, όπως θα έπρεπε, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, αλλά για σκοπούς που δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, όταν κάποιοι πολίτες θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την πολύ περίεργη τοποθέτηση των μηχανημάτων καταγραφής της ταχύτητας, δεν έλειψαν και αστυφύλακες οι οποίοι τους απείλησαν με την αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης. Μερικοί από τους οδηγούς που αναγκάσθηκαν να πληρώσουν χιλιάδες ευρώ και να χάσουν πολύτιμους "πόντους" από το δίπλωμα, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να προσφύγουν τώρα δικαστικά, και να ζητήσουν αποζημίωση.