Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Δήλωση Κώστα Κουκοδήμου για την 13η εθνική οδό και την επίσκεψη του υφ. Υποδομών Γ.Μαγκριώτη


Οι πρόσφατες πλημμύρες στην Πιερία ανέδειξαν για ακόμη μια φορά την ανάγκη της ανακατασκευής της 13ης εθνικής οδού. Τα σοβαρά προβλήματα που εντοπίστηκαν με το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας είναι βέβαιο ότι θα επαναληφθούν. Θεωρώ κρίσιμη τη χρονική στιγμή και απολύτως αναγκαία την παρέμβαση της πολιτείας.
Την ίδια άποψη εξάλλου εξέφρασα με δήλωσή μου τον Αύγουστο του 2008 με επιστολή μου στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τσιότρα και με αφορμή την προκήρυξη για τα έργα που επρόκειτο να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και αφορούσαν περιφερειακούς δρόμους.
Τόνισα και τότε και επαναλαμβάνω σήμερα πως το συγκεκριμένο έργο αποτελεί πρώτη προτεραιότητα σε ο,τι αφορά τα οδικά έργα του νομού μας.
Στην ίδια επιστολή ανέφερα: «Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται εθνική οδός αυτός ο δρόμος και αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ανακατασκευή του για την ασφάλεια των μετακινήσεων των πολιτών και την ανάπτυξη της περιοχής.
Η 13η εθνική οδός είναι αυτή που σηκώνει κάθε φορά το βάρος της διέλευσης των οχημάτων από την υπάρχουσα εθνική οδό, σε περιπτώσεις ανάγκης.
Με αυτή λοιπόν την αφορμή θεωρώ αναγκαίο το συντονισμό όλων των τοπικών φορέων, προκειμένου να τονίσουμε την αναγκαιότητα, χρησιμότητα και κρισιμότητα του συγκεκριμένου έργου στον Γ.Γ. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τσιότρα».
Η δήλωση του υφυπουργού Υποδομών κ. Μαγκριώτη στην πρόσφατη επίσκεψή του στο δήμο Πέτρας, για επανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ και πιθανή ένταξη του δρόμου, παραπέμπει για ακόμη μια φορά το συγκεκριμένο έργο στις καλένδες και σε καμία περίπτωση δεν «απαντά» στο επιτακτικό ερώτημα των πολιτών της Πιερίας, για το αν θα ενταχθεί στον κυβερνητικό σχεδιασμό το συγκεκριμένο έργο.
Εξίσου αόριστες, γενικόλογες υπήρξαν όλες οι απαντήσεις του κ. Μαγκριώτη στα μείζονα θέματα που έθεσαν οι δήμαρχοι και ο νομάρχης Πιερίας σχετικά με τις πλημμύρες, την αποζημίωση των πολιτών και την αποκατάσταση των έργων.
Επικοινωνιακή πολιτική και εύκολοι εντυπωσιασμοί σε έναν νομό που μετρά ακόμη τις πληγές του δεν έχουν καμία θέση.
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ
ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ
ΑΓ. ΛΑΥΡΑΣ 16
ΤΗΛ.2351022495 2351039829
ΚΑΤΕΡΙΝΗ