Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Επιχορήγηση των προγραμμάτων της Μέριμνας Παιδιού

Εγκρίθηκε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πιερίας η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Ν.Α. Πιερίας και Μέριμνας Παιδιού






Εγκρίθηκε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πιερίας η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την οικονομική ενίσχυση της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης με το ποσό των 50.000 ευρώ, για την εκτέλεση προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας.
Όπως είναι γνωστό από το 2004 έως σήμερα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας προχωρά στην επιχορήγηση του Φιλανθρωπικού Σωματείου με το ποσό των 50.000 ευρώ ετησίως, μετά από προγραμματική σύμβαση που συνάπτεται μεταξύ της Ν.Α. Πιερίας και της Μέριμνας Παιδιού. Η επιχορήγηση που ψηφίστηκε στη συνεδρίαση της Τρίτης 3 Νοεμβρίου 2009, αφορά στο επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να καλυφθεί η χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων του σωματείου, που όπως είναι γνωστό παράγει ένα σημαντικό έργο για τη φροντίδα των ατόμων με αναπηρία στο Νομό Πιερίας.
Να σημειωθεί ότι η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης γίνεται μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Υγείας που επιτρέπει στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις να χρηματοδοτούν αντίστοιχα σωματεία που παράγουν κοινωνικό έργο.