Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

η ξεφτίλα των ωρομισθίων εκπαιδευτικών

κ κεραηλιδη
χθες βρηκα στο διαδικτυο το παρακατω αρθρο. Επειδη ξερω οτι λίγοι θα το διαβάσουν (επειδη ειναι μεγάλο), σας λεω οτι αναφερεται στους ορομίσθιους εκπαιδευτικους που παιρνουν 300 ευρω το μήνα και -προσθετω εγω- πολυ λιγοτερα μορια απο τουσ stagers. Συνοπτικά:
  • δεν μονιμοποιουνται με 18 μηνες προυπηρεσια αλλα μπορεί να περάσουν κ 5 ΧΡΟΝΙΑ!!
  • για να εργαστουν σαν ωρομίσθιοι θα πρεπει (αναλογα με τον κλάδο τους) να περιμένουν χρόνια
  • δεν δουλεύουν στην πόλη τους αλλα πολλεσ φορές χρειάζεται να ξεκινήσουν από νησιά (που το χειμώνα δεν ερχεται ουτε ταχυδρομοσ) ή πολυ μικρά χωριά σε υψόμετρο +1500m.
Οι περισσότεροι από αυτούσ έχουν παραπάνω απο ένα πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, 2ξένες γλωσσεσ και δεν ξερω κ εγω τι άλλο. Πριν λίγες μέρες βγήκαν τα αποτελέσματα για μια προκύρηξη του ΑΣΕΠ δεν(θυμάμαι ποια ακριβώς) και εβλεπα τους επιτυχόντες. σε μια κατηγορία ο επιτυγχών ειχε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ, ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ (στο αντικείμενό του) 3 ΞΕΝΕς ΓΛΩΣΣΕΣ (οι δυο Άριστα και η τρίτη καλά). Αυτός ο κύριος όμωσ που σπούδαζε 15 χρόνια, θα είχε λιγότερα μόρια από έναν stager που είχε προυπηρεσία στο δημόσιο.
όσο γι αυτο που διάβασα κάπου οτι, "τα βάλαμε με τη νεολαία" δεν τα βάλαμε με κανένα νέο. με το σύστημα τα έχουμε βάλει. Με το σύστημα που, για μας με τα μεταπτυχιακά και τισ 2 ξενες γλώσσες, δεν προέβλεπε τίποτα. δεν προέβλεπε τίποτα για μας που δεν είχαμε θείο-βουλευτή ή...
 
PIERIA-GR Φίλε αναγνώστη, εμείς σαφώς είμαστε με όλες τις "ριγμένες" κοινωνικές ομάδες. Τώρα υπάρχει πρόβλημα με τα παιδιά του stage, το δικό σας πρόβλημα μας ταλανίζει διαρκώς και ξέρουμε ότι ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ... ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ!!!