Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Συζήτηση για τα αίτια της ήττας ζητεί ο Αρης Σπηλιωτόπουλος


Mε επιστολή του προς τον κ. Δ. Σιούφα, την οποία κοινοποίησε στους υποψηφίους για την προεδρία της παράταξης, ο βουλευτής και πρώην υπουργός, Α. Σπηλιωτόπουλος, αναφέρει ότι:
«Η Νέα Δημοκρατία διανύει μία από τις δυσκολότερες περιόδους από την ίδρυσή της. Μια περίοδο κατά την οποία θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πάρει τις πολιτικές πρωτοβουλίες εκείνες οι οποίες είναι αντάξιες της ιστορίας και της προσφοράς της στον τόπο.
Ως ζωντανός πολιτικός οργανισμός, η Νέα Δημοκρατία όλο αυτό το διάστημα έχει μείνει μακριά από την πολιτική συζήτηση.
Μια συζήτηση τόσο για τα αίτια της ήττας όσο και για τις πολιτικές που απαιτούνται για να ανασυγκροτηθούμε, να αναγεννηθούμε και να επανιδρύσουμε τη μεγάλη, δημοκρατική, φιλελεύθερη παράταξη.
Στο δύσκολο δρόμο που έχουμε μπροστά μας, μέχρι την εκλογή νέου αρχηγού, θα πρέπει να επιδιώξουμε συλλογικούς τρόπους συζήτησης με τα μέλη μας σε όλη την Ελλάδα.
Να επιδιώξουμε διαδικασίες συλλογικές που δεν διαιρούν σε στρατόπεδα το ανθρώπινο δυναμικό αλλά συνενώνουν δυνάμεις, προσπάθειες και προτάσεις.
Γιατί μόνο έτσι θα οικοδομήσουμε ξανά σε στέρεες βάσεις τη σχέση μας με την ελληνική κοινωνία μέσα από μια σαφή πολιτική ταυτότητα αλλά και ξεκάθαρους κοινωνικούς στόχους.
Οι μεμονωμένες περιοδείες των τεσσάρων υποψηφίων για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, μπορεί να αποτελούν μέρος της ατομικής προσπάθειας, δεν μπορούν, όμως να υποκαταστήσουν, το ρόλο της κεντρικής διοίκησης του κόμματος.
Έναν ρόλο ο οποίος οφείλει να διασφαλίζει την ενότητα και τη συλλογικότητα της παράταξης».
Στο μεταξύ χθες, κατατέθηκε από την «κίνηση νέων», που την αποτελούν μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ καθώς και πρώην ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ της γενιάς των 35άρηδων οι οποίοι δραστηριοποιούνται πολιτικά σε επιμελητήρια, ενώσεις και στην τοπική αυτοδιοίκηση σε όλη τη χώρα, στην Οργανωτική Επιτροπή, κείμενο, το οποίο «δεν στοχεύει στην υποστήριξη κάποιας υποψηφιότητας, αλλά καλεί να τοποθετηθούν όλοι οι υποψήφιοι αρχηγοί με σαφήνεια σε όλα τα μεγάλα ζητήματα, ζητώντας τους να δώσουν το στίγμα της πολιτικής τους και των προθέσεών τους για τη λειτουργία του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ».