Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Ολοκληρωτική καταστροφή στις καλλιέργειες στον Καταχά

Επίσκεψη του Κώστα Κουκοδήμου στις πληγείσες από χαλαζόπτωση καλλιέργειες των δήμων Αιγινίου και Κολινδρού




Ολοκληρωτική καταστροφή υπέστησαν οι καλλιέργειες στο δημοτικό διαμέρισμα του Καταχά Δ. Αιγινίου, από χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή το μεσημέρι της Κυριακής, διάρκειας 45 λεπτών.
Τις πληγείσες καλλιέργειες επισκέφθηκε χθες το πρωί ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος όπου μαζί με τον δήμαρχο Αιγινίου κ. Β.Κοντό και τον αντιδήμαρχο κ. Δημ. Δημόπουλο ενημέρωσαν τους αγρότες για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες θα προβούν προς τον ΕΛΓΑ για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε ο,τι αφορά την καταγραφή, την εκτίμηση των ζημιών και την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποζημίωσή τους.
Οι ζημίες εντοπίστηκαν σε καλλιέργειες οπωροφόρων, ροδάκινα, βερίκοκα, αλλά και σε βαμβάκια, καπνά, ακτινίδια.
Αντίστοιχα ζημίες σημειώθηκαν και σε καλλιέργειες στον Κολινδρό και το Αιγίνιο, την Παλαιόστανη, ενώ υπήρξε αναφορά χθες στην επόπτρια του ΕΛΓΑ Πιερίας για ζημίες στο δήμο Δίου από ανεμοθύελλα.

Ο κ. Κουκοδήμος
Μιλώντας με τους αγρότες που συγκεντρώθηκαν στον Καταχά και παρουσία του δημάρχου κ. Κοντού ο κ. Κουκοδήμος τόνισε πως άμεσα θα επικοινωνήσει με τον ΕΛΓΑ προκειμένου τα συνεργεία να προχωρήσουν το δυνατόν συντομότερα στις εκτιμήσεις, ενώ τόνισε πως θα καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή και στην αρμόδια υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την ταχεία αποζημίωσή τους.
Οι άνθρωποι καταστράφηκαν, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκοδήμος και σε μια περίοδο τόσο κρίσιμη, δέχονται ένα ακόμη πλήγμα. Οφείλει η πολιτεία να τους στηρίξει άμεσα, τώρα, το συντομότερο δυνατόν.

Ο κ.Κοντός
Από την πλευρά του και ο δήμαρχος Αιγινίου αναφέρθηκε στην ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστησαν οι καλλιέργειες στον Καταχά και το Αιγίνιο τονίζοντας πως το φαινόμενο ήταν πρωτοφανές για την περιοχή.
Ζήτησε άμεσα η πολιτεία να προχωρήσει στην εξατομίκευση ζημιών και αποζημίωση των αγροτών.