Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Φεστιβάλ Ολύμπου, από Savvas Hionidis(FACEBOOK)

Ένα ακόμη πολιτιστικό καλοκαίρι αρχίζει στην Πιερία, υποσχόμενο ξεχωριστές γιορτές τέχνης και καλλιτεχνικής έκφρασης. Και φέτος το Φεστιβάλ δίνει το καθιερωμένο του ραντεβού με τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία σε όλες τους τις μορφές και εκφάνσεις.
Για 39η χρονιά ποικίλες εκδηλώσεις θα ομορφύνουν και θα φωτίσουν τους καλοκαιρινούς μήνες στην περιοχή μας, δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να «ταξιδέψουν με όχημα τον πολιτισμό» σ’ έναν μοναδικά όμορφο τόπο.
Η πλούσια θεματική και οι εξαιρετικές συμμετοχές της φετινής διοργάνωσης, το αρχαίο θέατρο του Δίου και οι άλλοι εξαιρετικοί χώροι φιλοξενίας των εκδηλώσεων, συνθέτουν την πολυδιάστατη φυσιογνωμία του Φεστιβάλ.
Μελωδίες, εικόνες και ήχοι, θα μας βοηθήσουν να ξεχάσουμε έστω και για λίγο την καθημερινότητά μας και τα όποια προβλήματά της και θα αναδείξουν όλες τις διαχρονικές αξίες που αντιπροσωπεύει ο ελληνικός πολιτισμός.
Σας καλώ λοιπόν να απολαύσουμε τις παραστάσεις του Φεστιβάλ, να γίνουµε ποµποί και δέκτες των µηνυµάτων της τέχνης και να ζήσουµε όλοι μαζί, στιγµές έµπνευσης και δηµιουργίας.

Σάββας Χιονίδης
Δήμαρχος Κατερίνης - Πρόεδρος Τ.Ε.Δ.Κ Ν.Πιερίας