Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΤΟΠΙΚΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010
Ήρθαν τα νέα ΤΕΜΠΜΕ. Βρε καλώς τα, για να μην πω χέστηκε η φοράδα στ’αλώνι.
***
Με τέτοια προγράμματα ούτε οι τράπεζες είναι ευχαριστημένες ούτε οι μικρομεσαίοι. Φαντάζομαι πως μόνο η Κατσέλη είναι μεσ’την τρελή χαρά, αφού εδέησε να μας βάλει σε αναπτυξιακή τροχιά.
***
Οι τράπεζες απρόθυμες, γιατί όπου ακούν εγγύηση του κράτους σκάνε στα γέλια, οι δε μικρομεσαίοι σκέφτονται πιο πρακτικά. Καλύτερα στον τοκογλύφο παρά να περάσω «ιερά εξέταση».
***
Τώρα όσο για τη γραφειοκρατία καλύτερα να συγγράψεις τα απομνημονεύματά σου παρά να συμπληρώσεις το φάκελο.
***
Το πρώτο μέρος των ΤΕΜΠΜΕ δούλεψε για τις τράπεζες  και για τους λεγόμενους καλούς πελάτες που πήραν φτηνό χρήμα και το’βαλαν σε προθεσμιακές καταθέσεις. Μήπως δεν είναι αυτό σκάνδαλο;
***
Αυτό το ΤΕΜΠΜΕ δουλεύει για το κράτος. Όποιος χρωστάει εφορία και ασφαλιστικά ταμεία κάτι γίνεται, αφού βέβαια υποστεί τη βάσανο της γραφειοκρατίας.
***
Όσον αφορά το σκέλος των προμηθευτών, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν από αγορά, είναι άσχετοι κι ανάθεμα αν έχουν δει στη ζωή τους γραμμάτιο ή εγγυητική.
***
Δεν ξέρω αν το Χάρβαρντ έχει άλλους εγκέφαλους να μας στείλει αλλά προς Θεού, όχι άλλους, τα φτύσαμε ομαδικώς και σε λίγο θα’χουμε γενική συσκότιση, αφού η περίφημη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, οι μικρομεσαίοι ούτε τη ΔΕΗ θα μπορούν να πληρώσουν.
***
Με τέτοιες λογικές εξωθούν τις επιχειρήσεις σε λουκέτα και απολύσεις (γι’αυτό φρόντισαν) και αργά ή γρήγορα θα απορούν, γιατί δεν εισπράττουν ΦΠΑ και φόρους.
***
Άλλο πάλι τούτο, το είδαμε κι αυτό, πήγε ο υπουργός Οικονομίας στο ΣΔΟΕ, συμβολικά λέει, για την καλή δουλειά που κάνουν, τους έδωσε συγχαρητήρια για την αύξηση των προστίμων, τους ευχαρίστησε και υποπτεύομαι ότι τους ενθάρρυνε. Φάτους όλους.
***
Μα είναι πράματα αυτά; Λίγη σοβαρότητα. Αποσταθεροποιείτε το σύστημα και πανικοβάλλετε τους πάντες για κάτι αυτονόητο.
***
Δεν χρειάζονται τυμπανοκρουσίες, γιατί πιάσατε δυο κομμώτριες και δυο ταβέρνες να μην εκδίδουν αποδείξεις. Στοχοποιείτε και το ίδιο το ΣΔΟΕ που ο πολίτης πρέπει να το δει σαν συνεργάτη κι όχι σαν σκληρό τιμωρό.
***
Λυπάμαι αλλά είστε άστοχοι και ανίδεοι και αν δείτε ανάπτυξη σ’αυτόν τον τόπο, γράψτε μας.
***