Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΕΝΑ...ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠ Τ ΑΛΓΕΡΙ

Αποστολή στο Αλγέρι
-Στόχος να διατηρηθεί η επισκεψιμότητα στην Πιερία Αλγερινών τουριστών


Είναι γεγονός πως η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, ο τουρισμός, έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.  Οι ακυρώσεις διαδέχονται η μια την άλλη, από όλες τις χώρες που μέχρι χθες θεωρούνταν χώρες προέλευσης τουριστών.  Η περιοχή μας, ιδιαίτερα της νότιας Πιερίας,  μετρά ακόμα μια τεράστια ζημία, την πολύμηνη διακοπή της κυκλοφορίας  του εθνικού οδικού δικτύου, στο ύψος των Τεμπών.
 Οι περισσότεροι επαγγελματίες βαρυγκωμούν τόσο από την οικονομική παρακμή που βιώνουν όσο και από το καθεστώς ανασφάλειας για το αβέβαιο αύριο που δυστυχώς διαγράφεται ζοφερό.  .  Πληθώρα καταλυμάτων θα παραμείνουν κλειστά διότι οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα μεγάλα λειτουργικά έξοδα με μηδενικό εισόδημα.  Το κλίμα επιβαρύνεται από συναδέλφους που βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας και από το γενικότερο κλίμα που σε τίποτα δεν μαρτυρά την αρχή της τουριστικής περιόδου.
Από την άλλη πλευρά της Αφρικής, Αλγερινοί τουρίστες, υψηλού οικονομικού επιπέδου αδημονούν για τις επικείμενες διακοπές τους στην Ελλάδα.
Οξύμωρο σχήμα ή απλά επιβεβαίωση; Για πολλοστή φορά, της ελληνικής πραγματικότητας όπου η γενική ευμάρεια υποδαυλίζεται από τα προσωπικά συμφέροντα.  Επιβεβαίωση ότι το έργο των εκλεγμένων αρχίζει  κατά την προεκλογική τους εκστρατεία και ολοκληρώνεται την πρώτη ημέρα της εκλογής τους. 
Η ιστορία μετρά συγκεκριμένες εξαιρέσεις  δυναμικών παρουσιών που από την πρώτη στιγμή έως και σήμερα τιμούν επάξια την θέση που κατέχουν και εκτιμούν τις προσπάθειες του κάθε επαγγελματία, σκύβοντας με ενδιαφέρον και βάζοντας εαυτόν για το γενικό καλό του τόπου.
Οι Αλγερινοί τουρίστες που επί 15 χρόνια επιλέγουν την Ελλάδα (Πιερία), σαν τουριστικό προορισμό τους είναι έτοιμοι να μας επισκεφθούν και φέτος, αγνοώντας την κρίση και τα γεγονότα που παρουσιάζουν την Ελλάδα μέσω των ΜΜΕ, χώρα ανασφαλή για τους Ευρωπαίους.
Το τουριστικό γραφείο ΜMtravel  πραγματοποίησε και φέτος επίσκεψη στο Αλγέρι προς συνάντηση των διπλωματών μας εκεί για να συζητηθεί το θέμα της βίζας που αφορά τους Αλγερινούς επισκέπτες και εμποδίζει να έρθουν κατά πολλές χιλιάδες στην Πιερία.
Πρέπει να αναφερθεί ότι η υποδοχή ήταν θερμή ( όπως χαρακτηρίζει τους Έλληνες, άλλωστε) και η συζήτηση όσον αφορά την άδεια εισόδου στην χώρα μας για τους Αλγερινούς, πραγματικά ενθαρρυντική, εφόσον τόσο ο Πρέσβης κ. Μούτσογλου, όσο και ο Πρόξενος κ.Λουζης, δήλωσαν το ενδιαφέρον τους και την βοήθειά τους (μέσα σε νόμιμα πλαίσια και διαδικασίες), προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι υποψήφιοι Αλγερινοί τουρίστες και να επισκεφθούν τη χώρα μας.
Η συνεργασία μεταξύ DAM TOURS (το μεγαλύτερο ιδιωτικό γραφείο τουρισμού στο Αλγέρι) και του γραφείου  MMTRAVEL, ξεκίνησε με την αμέριστη βοήθεια της Νομαρχίας και εδραιώθηκε με προσωπικές προσπάθειες καθώς και το αμέριστο ενδιαφέρον του Νομάρχη κ. Παπαστεργίου, ο οποίος διακρίνεται για την οξύτητά του και την ευαισθησία του στα τουριστικά θέματα.
Στην φετινή επίσκεψη  συνόδευσε ο Αντινομάρχης κ. Φωτίου Θανάσης και με τον λόγο και την πειθώ που διακρίνει ένα ευαίσθητο διδάσκαλο, πέρασε τα μηνύματα που έπρεπε στους διπλωμάτες μας και απόσπασε την υπόσχεσή τους για την καλή έκβαση των πραγμάτων.
Επίσης σημαντικότατη βοήθεια προσέφερε η κ. Μαρία Μίχου, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, που επικοινώνησε προσωπικά με τον κ. Πρέσβη, ζητώντας την κατανόηση για τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και την δυνατότητα απλοποίησης της διαδικασίας
Είναι αναμφισβήτητο ότι η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες  βρίσκεται σε μια τροχιά  αλλαγών που μαρτυρούν ασταθή πορεία και ανασφάλεια τόσο στους Έλληνες που βιώνουν την πραγματικότητα καθημερινά όσο και στους ξένους που παρακολουθούν τα γεγονότα.  Ωστόσο ευελπιστούμε  ότι οι προσωπικές πρωτοβουλίες και προσπάθειες, σε συνδυασμό με την αρωγή των αρμόδιων μπορούν αν όχι να αντιστρέψουν, τουλάχιστον να αμβλύνουν την κατάσταση  και να διαψεύσουν τους οιωνούς που προμηνύουν δυσκολότερες, τουριστικές εποχές.
MMTravel
ΤΟΠΙΚΗ