Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Νομαρχία Λάρισας....«Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στον Ολυμπο»

Στην τοποθέτηση πινακίδων σε όλους τους κεντρικούς άξονες του νομού, που δείχνουν τον δρόμο για τον Ολυμπο, προχωρά η Νομαρχία Λάρισας.

Το μυθικό βουνό, ένα από τα πιο δυνατά τουριστικά σημεία του νομού, γίνεται τώρα πιο εύκολα προσβάσιμο μετά και την κατασκευή τα τελευταία χρόνια από τη Νομαρχία αρκετών δρόμων που οδηγούν στις πλαγιές και τα χωριά του.
Ειδικότερα στην τοποθέτηση πινακίδων κατεύθυνσης ή αλλιώς τοπωνυμίων προχώρησαν τις τελευταίες ημέρες συνεργεία της Νομαρχίας Λάρισας.
Με εντολή του νομάρχη, Λουκά Κατσαρού, τοποθετηθήκαν σε πρώτη φάση 18 πινακίδες σε σημεία πυκνής κυκλοφορίας εντός των ορίων της πόλης που επιδεικνύουν στους οδηγούς και κυρίως στους επισκέπτες διάφορους δημοφιλείς προορισμούς του νομού.
Η αρχή έγινε με τον Ολυμπο καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν πινακίδες που να κατευθύνουν τους ταξιδιώτες στη συγκεκριμένη περιοχή.
Ετσι τοποθετήθηκαν πινακίδες σε διάφορα σημεία, ενδεικτικά στο ύψος της ΠΑΘΕ, της Παλιάς Εθνικής Οδού Αθηνών –Θεσσαλονίκης, στη νέα Περιφερειακή οδό, στον Τύρναβο, στην Ελασσόνα, στον κόμβο της Γυρτώνης, στην Αεροδρομίου & Ηρώων Πολυτεχνείου, στην Παλιά Εθνική Οδό και σε άλλα σημεία έντονης κυκλοφορίας.



Σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου δεν υπάρχουν πινακίδες που να κατευθύνουν του διερχόμενους οδηγούς σε διάφορους προορισμούς αν και κάτι τέτοιο προβλέπεται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).
Ανάλογη προσπάθεια για τοποθέτηση πινακίδων και σε άλλα σημεία του νομού και για άλλους προορισμούς θα γίνει από τη Νομαρχία Λάρισας το προσεχές διάστημα.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα τοποθετηθούν ενδεικτικές πινακίδες και για τα παράλια του νομού, καθώς σε λίγες ημέρες θα αρχίσει και η τουριστική περίοδος.