Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Αντιδράσεις και διαξιφισμοί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΠΑΡΑΛΙΑΣ


Εν μέσω αντιδράσεων και έντονων διαξιφισμών πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παραλίας, καθώς αφενός δε εγκρίθηκε ο ισολογισμός του Δήμου για το 2008, αφετέρου και το δεύτερο μέρος που αφορούσε τη συνεδρίαση με σειρά θεμάτων δεν έγινε τελικά.


Το Δημοτικό Συμβούλιο Παραλίας δεν ενέκρινε τον ισολογισμό του Δήμου για το 2008, καθώς αντιπολίτευση και δημοτικοί σύμβουλοι τον καταψήφισαν. Μάλιστα την ώρα της ψηφοφορίας από την αίθουσα απουσίαζαν δύο δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού της πλειοψηφίας, αν και ήταν παρόντες στο συμβούλιο, οι κύριοι Μπέγκος και Φωτόπουλος, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Αντιδημάρχου Γιώργου Ραβδίδη, ο οποίος ψήφισε θετικά.
ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η οποία έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας, υπήρξαν εντάσεις, διαξιφισμοί, αλλά και χαρακτηρισμοί μεταξύ του Δημάρχου και Συμβούλων της αντιπολίτευσης. Αιτία ήταν τα οικονομικά του Δήμου Παραλίας και ιδιαίτερα τα χρήματα από τις εκποιήσεις ακινήτων της Παραλίας.

Ο Δήμαρχος Παραλίας κ. Γιώργος Κεραμιδιώτης, ανέφερε ότι η οικονομική κατάσταση του δήμου είναι πολύ καλή και τα όσα υποστηρίζει η αντιπολίτευση δεν είναι αλήθεια. "Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε", τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Κώστας Άλμπάνης απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο του είπε ότι ψεύδεται καθώς όπως υποστήριξε προμηθευτές του δήμου τον σταματούν στο δρόμο και τον ρωτάνε πότε θα πληρωθούν.

Η καταγγελία που έκανε ο κ. Αλμπάνης ότι ο Δήμαρχος πληρώνει εργάτες με "μαύρα" χρήματα, χαρακτηρίζοντας τον ως "σύγχρονο δουλέμπορο" εξόργισε τον κ. Κεραμιδιώτη ο οποίος είπε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά του κ. Αλμπάνη.
Τον ισολογισμό καταψήφισε και ο κ. Βαγγέλης Κήπου, ο οποίος ζητούσε από τον ορκωτό λογιστή να ενημερωθεί πότε ο Δήμος εισέπραξε τα χρήματα από την εκποίηση οικοπέδου στην Παραλία που έγινε τον Ιούνιο του 2008. Αρνητική ήταν και η ψήφος του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου κ. Σίμου Συμεών, ο οποίος είπε πως καταψηφίζει τον ισολογισμό διότι διαφωνούσε από την αρχή με τις εκποιήσεις δημοτικών εκτάσεων.

ΟΙ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ
Το Δημοτικό Συμβούλιο της Παραλίας για ακόμη μία φορά ασχολήθηκε με τα χρήματα από την εκποίηση συγκεκριμένου δημοτικού οικοπέδου στην Παραλία. Η δημοπρασία έγινε τον Ιούνιο, αλλά τα χρήματα κατατέθηκαν στους λογαριασμούς του δήμου τον Νοεμβρίο του 2008 με αποτέλεσμα ο Δήμος να χάσει χρήματα από τους τόκους, όπως ισχυρίστηκαν δημοτικοί σύμβουλοι.

Αναφερόμενος στο συγκριμένο θέμα ο Δήμαρχος Παραλίας είπε ότι τα χρήματα είχαν κατατεθεί τον Νοέμβριο και για το θέμα αυτό ήταν ενήμερη η δημαρχιακή επιτροπή και οι αντιδήμαρχοι. Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Αθανασιάδης, αρνήθηκε ότι γνώριζε για το συγκεκριμένο θέμα.


ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ



Για περισσότερο από μισή ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο απασχολούνταν για το εάν θα πρέπει να γίνει η προγραμματισμένη για τις 16:00 η ώρα συνεδρίαση με διάφορα θέματα στην ημερήσια διάταξη. Η αντιπολίτευση διαφωνούσε επικαλούμενη το ακατάλληλο της ώρας για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου. Τελικά το δεύτερο συμβούλιο αναβλήθηκε, καθώς οι περισσότεροι σύμβουλοι μετά την συζήτηση του ισολογισμού αποχώρησαν.

ΠΗΓΗ: ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ