Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Επισκέψεις της Βουλευτού Πιερίας κα Μαρίας Μίχου στους Διοικητές του Νοσοκομείου Κατερίνης και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου


Με τους Διοικητές του Νοσοκομείου Κατερίνης κ.Στέργιο Φαρμάκη και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου κ.Μανόλη Κοσμαδάκη, συναντήθηκε η Βουλευτής Πιερίας ΠΑΣΟΚ κα Μαρία Μίχου.

Οι επισκέψεις έγιναν στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων που πραγματοποιεί η Βουλευτής με φορείς και οργανισμούς της Πιερίας.

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Στη συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης κ.Στέργιο Φαρμάκη συζητήθηκαν κυρίως θέματα που αφορούσαν στη μεταφορά του νοσοκομείου Κατερίνης στις νέες εγκαταστάσεις.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Φαρμάκης, ενημέρωσε τη Βουλευτή για τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλονται για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Διοικητή για τις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί σε ότι αφορά την μετεγκατάσταση του Νοσοκομείου στο νέο χώρο, ώστε αυτή να γίνει ομαλά και με την απαραίτητη στελέχωση.
Από την πλευρά της η κα Μίχου αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελείται, για το οποίο όπως είπε θα πρέπει να συνδράμουν όλοι, για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΤΡΑΣ ΟΛΥΜΠΟΥ
Στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων, η κα Μίχου επισκέφτηκε επίσης τον Διοικητή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου κ. Μανώλη Κοσμαδάκη.

Η κα Μίχου συζήτησε με τον κ.Κοσμαδάκη και με τον Υποδιοικητή του Νοσοκομείου κ. Δημήτρη Τζήκα, ζητήματα που αφορούν την λειτουργία του Οργανισμού, καθώς επίσης και τα μελλοντικά σχέδια της Διοίκησης.



Η κα Μίχου



Η Βουλευτής αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας, για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Το σχετικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί μέσα στην εβδομάδα, ενώ όπως τόνισε η κα Μίχου η Υγεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό, πρέπει να παρέχεται σε όλους ισότιμα, και είναι στις προτεραιότητες της σημερινής κυβέρνησης.



«Ο στόχος είναι διπλός, να διορθωθούν τα κακώς κείμενα, και να εξελιχθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας ώστε να καλύψει τις απαιτήσεις των πολιτών» επεσήμανε η κα Μίχου, και πρόθεσε πως τα τελευταία 6 χρόνια είχαμε το παράδοξο να αυξάνονται οι δαπάνες στη Δημόσια Υγεία και να υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες.



Όπως ανέφερε, οι βασικοί άξονες για την αναβάθμιση του συστήματος Υγείας, για σωστή παροχή των υπηρεσιών, θα πρέπει να είναι αφενός η στελέχωση με επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, και αφετέρου η ικανοποιητική αμοιβή των ανθρώπων που το υπηρετούν.



Ο κ. Κοσμαδάκης



Από την πλευρά του ο Διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου κ.Κοσμαδάκης, ζήτησε την υποστήριξη της κας Μίχου στις προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, αλλά και για τις ενέργειες που προγραμματίζει η Διοίκηση το επόμενο διάστημα.



«Είμαστε τρεις μήνες εδώ και διαπιστώσαμε απίθανα πράγματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κοσμαδάκης και πρόσθεσε πως στόχος είναι να δείξουν ένα άλλο πρόσωπο και αυτό θα γίνει με συγκεκριμένα μέτρα που θα ληφθούν. Από τους πρώτους στόχους που τέθηκαν ήταν όπως είπε ο Διοικητής, ο περιορισμός των δαπανών, ενώ στον προγραμματισμό της Διοίκησης είναι να διεκδικήσει τους χώρους του παλιού νοσοκομείου όταν αυτό μεταφερθεί. Στη διεκδίκηση αυτή ο κ. Κοσμαδάκης ζήτησε την υποστήριξη της κα Μίχου.