Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

http://taxalia.blogspot.com/2010/07/blog-post_8814.html "Εύγε" στο Δήμο Κατερίνης για τα αδέσποτα. Στη Θεσσαλονίκη τι κάνουμε;

"Εύγε" στο Δήμο Κατερίνης για τα αδέσποτα.
 Στη Θεσσαλονίκη τι κάνουμε;




Εύσημα στην προσπάθεια του Δήμου Κατερίνης για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων
ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΖΗΝΩΝΑ ΣΑΤΡΑΖΕΜΗ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΖΩΟΦΙΛΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ PETER KAHR
Τα εύσημα στο Δήμο Κατερίνης, για τις ουσιαστικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει στον τομέα της φροντίδας των αδέσποτων ζώων, απένειμε ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου του Τιρόλο της Αυστρίας, που βρίσκεται αυτό το διάστημα στην πόλη μας.
Ο κ. PETER KAHR, επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης, το Δημαρχείο Κατερίνης και συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Δημάρχου και πρόεδρο της Ολυμπιακής Αναπτυξιακής (υπεύθυνης για τη λειτουργία του Δημοτικού Κυνοκομείου) κ. Ζήνωνα Σατραζέμη, με τον οποίο και συζήτησαν θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η Διοίκηση του Σωματείου «Ελπίδα και Στοργή» με επικεφαλής της πρόεδρο κα Μαρία Χάρλαν.
Ο κ. Κahr συνεχάρη προσωπικά τον κ. Σατραζέμη για τα σπουδαία αποτελέσματα που είχε η κοινή προσπάθεια Δήμου -Φιλοζωικού Σωματείου, αποτελέσματα ορατά όπως τόνισε, αφού ο προαναφερθείς επισκέπτεται την Κατερίνη κάθε χρόνο την τελευταία πενταετία και παρακολουθεί το ζήτημα από κοντά.
Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί μια άριστη σχέση συνεργασίας με το φιλοζωικό σωματείο "Ελπίδα και Στοργή" , μέσω του οποίου περισσότερα από 40 αδέσποτα ζώα που φιλοξενούνταν στο Κυνοκομείο, «υιοθετήθηκαν» από Αυστριακούς φιλόζωους.
Ο κ. Σατραζέμης ανέλυσε τις δράσεις που αναλαμβάνει η Δημοτική Αρχή με σκοπό την άμβλυνση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων, την προστασία και περίθαλψη των τετράποδων που εγκαταλείπονται και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη λειτουργία του νέου Δημοτικού Κυνοκομείου που πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα, καθιστώντας την Κατερίνη μία από τις ελάχιστες πόλεις στην Ελλάδα που διαθέτουν ένα από τα πιο σύγχρονα κυνοκομεία, με πλήρως εξοπλισμένη κτηνιατρική μονάδα και εξειδικευμένο προσωπικό.
«Το έργο αυτό αποτελεί επένδυση για την δημοτική αρχή και ταυτόχρονα γεμίζει με πολλές προσδοκίες τους ζωόφιλους της περιοχής, οι οποίοι επιθυμούν για τα αδέσποτα ακόμα καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Το νέο κυνοκομείο θα διαθέτει όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται σε χώρους διαμονής, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και σίτισης των ζώων, αποθηκευτικούς, βοηθητικούς και χώρους γραφείων, ενώ θα αποτελέσει πρότυπη εγκατάσταση φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων» δήλωσε ο κ. Σατραζέμης.
Ολοκληρώνοντας, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να κρατήσουν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με σκοπό τη συνεργασία στον τομέα αυτό , πάντα με τη στήριξη και αρωγή του Ζωοφιλικού Σωματείου «Ελπίδα και Στοργή», που έχει να επιδείξει ένα σημαντικό έργο τόσο στον τομέα της προστασίας των αδέσποτων ζώων, όσο και υλοποιώντας μια διαρκή εκστρατεία ενημέρωσης για το θέμα της εγκατάλειψης, ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.



 http://taxalia.blogspot.com/