Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Καυγάς κορυφής για "Φούφουτους"

Ανέβηκαν οι τόνοι χθες στη κυβερνητική σύσκεψη που έγινε για τον τρόπο παρακολούθησης της εφαρμογής του Μνημονίου.




Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου επικαλούμενος την από τον νόμο ευθύνη που έχει ως υπουργός Οικονομικών για την τήρηση του Μνημονίου δήλωσε ότι θα πρέπει να συμμετέχει κι αυτός ή ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης στις συσκέψεις της τρόικας με τον κάθε υπουργό για να έχει άμεση εικόνα της πορείας του.



Στο άκουσμα των παραπάνω αντέδρασαν οι παριστάμενοι υπουργοί και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διερωτώμενοι για ποιο λόγο είναι απαραίτητη η παρουσία του εφόσον θα είναι παρόντες οι ίδιοι στις συσκέψεις. Μάλιστα πολλοί διαμαρτυρήθηκαν λέγοντας πως αυτό που ζητάει ακυρώνει το ρόλο τους.



Ερωτηθείς από τον Θ.Πάγκαλο γιατί θα πρέπει να τρέχει πίσω από την τρόικα σε κάθε σύσκεψη, ο Γ. Παπακωνσταντίνου απάντησε δεν θέλει να μαθαίνει από τρίτους οτιδήποτε συμφωνείται επειδή έχει εκείνος την ευθύνη του Μνημονίου.



Έτσι, για να μην υπάρχουν τριβές αποφάσισαν να γίνονται ενημερωτικές διυπουργικές συσκέψεις για την εφαρμογή του Μνημονίου κατά υπουργείο στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον κ. Παπακωνσταντίνου



Μάλιστα, όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, ο Θ. Πάγκαλος καταφέρθηκε με έντονο τρόπο, αποκαλώντας τους εκπροσώπους της τρόικας φον Φούφουτους λέγοντας πως "δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η οποιαδήποτε προσπάθειά τους να συνδιοικήσουν τη χώρα και να συμπεριφέρονται σαν μικροί πρωθυπουργοί, γιατί είναι απλοί υπάλληλοι, ενώ η τήρηση του Μνημονίου είναι δουλειά της κυβέρνησης".



Η σύσκεψη έγινε υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου, ενώ διαπιστώθηκε ότι παρουσιάζει καθυστερήσεις μεταξύ άλλων στους τομείς των φορολογικών εσόδων, των ασφαλιστικών εισφορών και των αποκρατικοποιήσεων.

http://www.news247.gr/