Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στην Πιερία





          Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 70η Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο νομό Πιερίας την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010.
          Εκτός από τις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Πιερίας, το πρωί της Τετάρτης 27 Οκτωβρίου 2010  πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφανιών στο μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας στην Κατερίνη. Τα σχολεία της  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  εκπροσώπησαν στην κατάθεση  οι  μαθητές του  10ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης και  τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι  μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κατερίνης.  Επίσης, στεφάνια κατέθεσαν σύλλογοι και σωματεία του νομού Πιερίας.
          Επίσης, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου στο Διοικητήριο,  πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Αστέριο Κρίτογλου προς τους υπαλλήλους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας σχετικά με το χρονικό και τη σημασία της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα οπτικοακουστικά ιστορικά ντοκουμέντα εκείνης της εποχής, με τη βοήθεια της υπεύθυνης πολιτιστικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Κατερίνας Ζιακούλη.
          Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010 στις 11:00 π.μ. οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίζονται με την τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους,  Κατερίνης και Πλαταμώνα κ.κ. Αγαθόνικος με το Ιερατείο της πόλης.
           Λίγο αργότερα θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφανιών από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, το Νομάρχη Πιερίας, το Δκτή της ΧΧΙV Τ.Θ Ταξιαρχίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Δκτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης, πολιτικά κόμματα και από εκπροσώπους Αναπήρων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Θυμάτων Πολέμου, Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξηράς, Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων και Παραρτημάτων Οργανώσεων Εθνικής Αντίστασης. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή θα λήξει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  Νικόλαος Γεωργαράκης.
          Θα ακολουθήσει μεγάλη παρέλαση, στο χώρο των οδών Ειρήνης – Χατζόγλου, των Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Εθν. Αντίστασης, Αδελφών Ε.Ε.Σ., των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Προσκόπων, Ναυτοπροσκόπων και Συλλόγων.
          Τέλος, το απόγευμα της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου 2010,  στις 6.30 μμ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα “Γυναίκες Ηπειρώτισσες – ξαφνιάσματα της φύσης”. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη, τον Δήμο Κατερίνης και το Γραφείο Πολιτισμού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας, σε συνεργασία με το Μουσικό Σχήμα De Profundis της Εστίας Πιερίδων Μουσών και το Σύλλογο Ηπειρωτών Ν. Πιερίας.