Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ




Στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940 την καθιερωμένη ομιλία προς τους Δημοτικούς Υπαλλήλους πραγματοποίησε την Τετάρτη - παραμονή της  εθνικής επετείου- ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κατερίνης Ζήνων Σατραζέμης.
Ο κος Σατραζέμης αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας κάνοντας μία συνοπτική αναδρομή, ενώ υπογράμμισε ότι σήμερα η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι το ορόσημο που μεταφέρει στο χρόνο διαχρονικές αξίες του πολιτισμού των Ελλήνων και μας καλεί σε διαρκή επαγρύπνηση.
Ζήνων Σατραζέμης: Εθνική αναγκαιότητα να μείνει ζωντανή η μνήμη
Ειδικότερα ο Αναπληρωτής Δημάρχου  τόνισε μεταξύ άλλων:  «Για να μείνει ζωντανή η μνήμη πρέπει  τέτοιες μέρες  να εντρυφούμε στα γεγονότα, να κρίνουμε τα πρόσωπα και τις πολιτικές, να διδασκόμαστε από τα λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος, να μετασχηματίζουμε τις εμπειρίες των άλλων σε πρακτικές του σήμερα….Σήμερα που αμφισβητούνται ή καταπατούνται βάναυσα οι δημοκρατικοί θεσμοί και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε παγκόσμια κλίμακα, είναι εθνική αναγκαιότητα να ξαναζωντανέψουν τέτοιες μνήμες, για να ξυπνούν οι συνειδήσεις. Πολύ περισσότερο όταν έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως ότι εκείνοι οι στρατιώτες της θυσίας δίδαξαν με τις πράξεις τους το ανθρώπινο χρέος προς το ανθρώπινο γένος».