Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ: «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ, ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑΣ»








ΣΑΒΒΑΣ  ΧΙΟΝΙΔΗΣ: «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ, ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑΣ»
«Κάνουμε τον αγώνα μας με πολιτικό πολιτισμό. Προσπερνούμε τις κραυγές και τις ύβρεις και κοιτάμε μπροστά. Πάμε δυνατά για τη μεγάλη νίκη στις 7 Νοεμβρίου. Νίκη της συμφιλίωσης των κοινωνιών, νίκη για την πρόοδο του τόπου μας».  Μήνυμα ενότητας  στέλνει σε κάθε ομιλία του ο Δήμαρχος Κατερίνης και επικεφαλής του Συνδυασμού «Πολίτες σε Δράση», Σάββας Χιονίδης, που επισκέφθηκε και μίλησε για το έργο που επιτελέστηκε από το 2007 ως  σήμερα, με τους Δημότες  στα Φωτεινά, τη Ράχη και τα Καταφυγιώτικα Κατερίνης.
Αναπτύσσοντας τις δράσεις στην κοινωνική πολιτική υπογράμμισε :
«Ο Δήμος Κατερίνης  είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα σε ότι αφορά τη ενίσχυση των βρεφονηπιακών σταθμών με περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια ευρώ . Οι Παιδικοί Σταθμοί,  από σταθμοί φύλαξης έγιναν  παιδικοί σταθμοί παραγωγής παιδείας. Αυξήσαμε κατά 200 τον αριθμό των παιδιών που φιλοξενούνται  δίνοντας την ευκαιρία στις εργαζόμενες μητέρες να εξασκήσουν το επάγγελμά τους και τις άνεργες να βγουν στην αγορά εργασίας χωρίς πρόβλημα και άγχος για το παιδί τους. Εγκρίνονται πλέον όλες οι αιτήσεις τόσο στους παιδικούς σταθμούς, όσο και στα ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Δημιουργήσαμε  μητρώο με πλήρη στοιχεία όλων των παιδιών για την παροχή καλύτερων και εξατομικευμένων υπηρεσιών, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε παιδιού.  Αναβαθμίσαμε  το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.  Εισάγαμε τον διατροφολόγο και τους παιδίατρους στους παιδικούς σταθμούς, παράλληλα με ένα σύστημα εξαιρετικά αυστηρού ελέγχου της ποιότητας  των τροφίμων. Σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κατερίνης εφαρμόζουμε  πρόγραμμα προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου. Εισήχθη επίσης το μάθημα γυμναστικής στους παιδικούς σταθμούς σε μόνιμη βάση».
Ο Σάββας Χιονίδης, μιλώντας για το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου Κατερίνης, αναφέρθηκε  στην ιατροκοινωνική φροντίδα προς τα  άτομα της  Τρίτης  Ηλικίας :  «Πετύχαμε  την αναβάθμιση της λειτουργίας και τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουν οι κοινωνικές δομές, τη βελτίωση όλων των κτιριακών υποδομών των κοινωνικών δομών και τη συστηματική συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού τους.  Αναβαθμίσαμε  τα ΚΑΠΗ κι εκατοντάδες νέα μέλη απολαμβάνουν τις υπηρεσίες των κοινωνικών προγραμμάτων. Μειώσαμε  για τους ενήλικες  (και μηδενίσαμε για τους ανήλικους) το κόστος μετακίνησης με το αστικό ΚΤΕΛ στηρίζοντας  έμπρακτα κάθε οικογενειακό προϋπολογισμό. Το Κέντρο Ιατρικής Φροντίδας του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κατερίνης, που βρίσκεται  μέσα στο πάρκο της πόλης, παρέχει τις υπηρεσίες του προς τους συνταξιούχους των ταμείων ΟΓΑ και ΙΚΑ. Το εν λόγω κτίριο,  ανακαινίσθηκε από το δήμο Κατερίνης - καθώς ήταν εγκαταλειμμένο-, για να ικανοποιεί τις ανάγκες ενός Κέντρου Ιατρικής Φροντίδας προς τους Δημότες.  Ακόμη 3 νέα Δημοτικά ιατρεία είναι υπό κατασκευή και συνεχίζουμε. Στεκόμαστε με αγάπη και αλληλεγγύη, στο πλευρό των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη ».