Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ: «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ»











«Από το 2007 που αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου, διοικήσαμε με ήθος, με εντιμότητα, με διαφάνεια. Τιμήσαμε την εμπιστοσύνη σας και συνεχίζουμε το έργο μας. Δεν επαναπαυόμαστε. Δουλεύουμε συστηματικά. Με νέες ιδέες και ενθουσιασμό. Είμαστε παρόντες σε κάθε γωνιά της πόλης, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό», τόνισε στις ομιλίες του ο Δήμαρχος Κατερίνης και επικεφαλής του Συνδυασμού «Πολίτες σε Δράση» Σάββας Χιονίδης, στις ομιλίες του στην Εξοχή, στα Καταλώνια, στο Τόξο και στην Έλαφο.

Ο Σάββας Χιονίδης, μίλησε για τα οικονομικά του Δήμου και το νοικοκύρεμα που πέτυχε στη θητεία του, τονίζοντας: « Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου μας, διαπιστώσαμε πως τα χρέη και οι υποχρεώσεις στους πιστωτές, ήταν τεράστια και άγγιζαν πολύ υψηλότερα ποσά από αυτά που ισχυριζόταν η προηγούμενη διοίκηση. Πολλά χρέη που είχαν δημιουργηθεί από εργασίες και προμήθειες προηγούμενων ετών τιμολογήθηκαν το 2007. Με αυτά τα δεδομένα αποφασίσαμε ότι προτεραιότητα αποτελεί το «νοικοκύρεμα» των οικονομικών» και υποστήριξε: «Γίναμε ένας από τους λίγους Δήμους που αποκτήσαμε εγκαίρως Διαχειριστική Επάρκεια, ώστε να μπορούμε να υποβάλλουμε μελέτες για έργα και δράσεις που εντάσσονται σε προγράμματα συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξοικονομούμε πόρους, είτε κάνοντας μόνοι μας τις μελέτες διεκδικώντας έργα και κονδύλια, είτε με τις περικοπές, είτε με τις εκπτώσεις που πετυχαίνουμε με την κατασκευαστική εταιρία του Δήμου μας. Αυξήσαμε την περιουσία του Δήμου μέσα σε 3 χρόνια κατά 25.721.000 ευρώ, με έργα τα οποία ολοκληρώθηκαν και υπογράφηκαν πρωτόκολλα παραλαβής. Στα πλαίσια επίσης της χρηστής διοίκησης και της προστασίας των συμφερόντων των Δημοτών, προχωρήσαμε στην πλήρη κτηματογράφηση της δημοτικής περιουσίας.


Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί μπορώ και στέκομαι απέναντί σας, με θάρρος και περηφάνια: γιατί είπαμε την αλήθεια για όλα όσα κάναμε, για ποιο λόγο τα κάναμε και ποια θα είναι τα αποτελέσματα. Ποτέ δεν κοροϊδέψαμε τους πολίτες. Ποτέ δεν αθετήσαμε το λόγο μας. Ποτέ δε λειτουργήσαμε με σκοπιμότητες παρά μόνο με σεβασμό και ειλικρίνεια. Σε κάθε μας βήμα. Τιμήσαμε αυτό το συμβόλαιο που μας έδεσε πριν 4 χρόνια, με ήθος, με συνέπεια και σεβασμό. Γιατί ότι κάναμε το σχεδιάσαμε μαζί. Μαζί με εσάς θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε».



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΨΝΠΟ

Ο Δήμαρχος Κατερίνης, στα πλαίσια του ανοιχτού διαλόγου με τους πολίτες και τους κοινωνικούς εταίρους, επισκέφθηκε τα Γραφεία διοίκησης του Ψ.Ν.Π.Ο. και τους εργαζόμενους και συζήτησε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Κοσμαδάκη, θέματα που αφορούν την ψυχιατρική μεταρρύθμιση, τις δομές, τις εθελοντικές δράσεις, την αξιοποίηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας καθώς και του παλαιού Νοσοκομείου Κατερίνης.



Πρόγραμμα Ομιλιών


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-1Ο-2010

• 6μμ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ (Τσινιστίδης)

• 7μμ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ (Μπαρέκας)

• 8.30μ ΑΣΤΙΚΑ(ΚΑΤΕΡΙΝΗ) (Καφενείο Γιώτης –Περγάμου)