Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Την έγκριση χρηματοδότησης Κέντρου Πολιτισμού, προϋπολογισμού 7 εκατομμυρίων 750 χιλιάδων ευρώ ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος ο Δήμαρχος, έκανε λόγο για δικαίωση των προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής, και ευχαρίστησε την Τεχνική Υπηρεσία για την ουσιαστική τους βοήθεια, όπως επίσης και τον αρχιτέκτονα κ. Δημήτρη Πούλιο  Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν επίσης η διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης κ. Τριανταφύλλου, η μηχανικός κα Χρονάκη η οποία βοήθησε σημαντικά στην ολοκλήρωση των φακέλων και των μελετών που υποβλήθηκαν στην Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κατερίνης κ. Καρατζόγλου.
Στην αρμοδιότητα του Πολιτιστικού Οργανισμού θα περάσει η διαχείριση του Κέντρου Πολιτισμού, όπως υπογράμμισε ο κ. Χιονίδης. Ακόμη ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Γενική γραμματέα της Περιφέρειας κα Λιονή αλλά και τα μέλη της Διαχειριστικής Αρχής. Το κόστος του φακέλου και των μελετών που υποβλήθηκαν στην Διαχειριστική Αρχή για την έγκριση του έργου ήταν 53 χιλιάδες ευρώ συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω του ΕΣΠΑ και αφορά στην ανέγερση ενός τριώροφου κτιρίου ανατολικά της περιοχής στην οποία είναι τα ΚΤΕΛ. Πρόκειται για χώρο συνολικά 4.700 τ.μ. και ο αριθμός των θεατών θα ανέρχεται στις 488 θέσεις.
Η πόλη της Κατερίνη ήταν αδικημένη σε ότι αφορά τους χώρους πολιτισμού, σε σχέση με τις γειτονικές πόλεις, όπως η Βέροια, η Λάρισα και η Κοζάνη και πλέον αποκτά ένα υψηλών προδιαγραφών χώρο ο οποίος θα δοθεί στους ανθρώπους του πολιτισμού για να εκφραστούν όπως είπε ο Δήμαρχος με τον καλύτερο τρόπο.
"Ξέρουμε ότι έχουμε σημαντικούς καλλιτέχνες" είπε ο κ. Χιονίδης και πρόσθεσε ότι είναι ιδιαίτερη η χαρά τους καθώς οι προσπάθειες είχαν ξεκινήσει από τις προηγούμενες διοικήσει επί Δημαρχίας Χαραλαπίδη οι οποίες δεν ευδοκίμησαν.
"Μαζί καταφέραμε να πετύχουμε πολλά και θα γίνουν ακόμη περισσότερα" επεσήμανε ο Δήμαρχος Κατερίνης ενώ σε ότι αφορά το χώρο πολιτισμού, είπε πως είναι ένας χώρος τον οποίο είχε μεγάλη ανάγκη η Κατερίνη αλλά και ο νομός γενικότερα.
ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ
Όπως ανέφερε ο κ. Χιονίδης το χρονοδιάγραμμα είναι συγκεκριμένο καθώς προβλέπεται να γίνει η δημοπράτηση του έργου σε διάστημα 12 μηνών. Ωστόσο όπως είπε ο Δήμαρχος οι προσπάθειες γίνονται με κατεύθυνση η δημοπράτηση του έργου να γίνει εντός του 2010, ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν το Μάρτιο του 2011 ενώ για την ολοκλήρωση των εργασιών προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε διάστημα 24 μηνών.
Το ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Σε ότι αφορά το Κέντρο Πολιτισμού, στο ισόγειο εμβαδού 800 τ.μ. θα είναι το φουαγιέ και θα περιλαμβάνει διάφορες υπηρεσίες αλλά και χώρους για άτομα με αναπηρίες. Επίσης έχει προβλεφθεί ειδικός υπόγειος χώρος για να υπάρχει μετακινούμενη σκηνή σε περίπτωση εκδήλωσης με συμφωνική ορχήστρα ή όπερα.
Στους ορόφους προβλέπονται γραφεία, δημοσιογραφικά θεωρεία, καμαρίνια για ηθοποιούς, σκηνοθέτες, χώροι αποθήκευσης σκηνικών και μετακίνησης σκηνικών, χώροι γραφείων του Πολιτιστικού Οργανισμού ενώ θα αξιοποιηθεί και η ταράτσα του κτιρίου για υπαίθριες και καλοκαιρινές εκδηλώσεις.
Η μελέτη για τον ήχο του Κέντρου Πολιτισμού έγινε από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Ο Δήμος θα φροντίσει μόνο για τον περιβάλλοντα χώρο με κήπους και χώρους αναψυχής γύρω από το κτίριο ενώ θα περιλαμβάνονται και χώροι στάθμευσης.