Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ




7.750.000 ευρώ για το Πολιτιστικό Κέντρο

theatro
Η χρηματοδότησή του Πολιτιστικού Κέντρου θα γίνει από το ΕΣΠΑ στο 100%, ενώ αναμένεται να δημοπρατηθεί εντός του 2010, να ξεκινήσει την Άνοιξη του 2011 και να λειτουργήσει στα μέσα του 2013!

Τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ενός από τα πιο σημαντικά έργα που αφορούν τον πολιτισμό, ανακοίνωσε, εμφανώς ικανοποιημένος, χθες το πρωί ο δήμαρχος Κατερίνης. Το Πολιτιστικό Κέντρο, από τη σφαίρα της φαντασίας, του οράματος και των μακετών, περνάει στη φάση της έναρξης υλοποίησής του, αφού αναμένεται να δημοπρατηθεί το επόμενο διάστημα και να ολοκληρωθεί μέσα σε δύο χρόνια, από την έναρξη των εργασιών.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης, η χρηματοδότησή του θα γίνει από το ΕΣΠΑ σε ποσοστό 100%, ενώ το συνολικό ύψος της ανέρχεται σε 7,75 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει την ανέγερση ενός τριώροφου κτιρίου με υπόγειο χώρο στάθμευσης.
Σύμφωνα με την πρόταση του Δήμου Κατερίνης, το έργο περιλαμβάνει την ανέγερση κτιρίου τριών ορόφων και υπόγειο, συνολικά 4.700 τ.μ. που θα κατασκευαστεί στο χώρο ανατολικά του ΚΤΕΛ Πιερίας. Θα διαθέτει αίθουσα 488 θεατών με μετακινούμενη σκηνή σε περίπτωση που ο χώρος θα φιλοξενήσει συμφωνική ορχήστρα, ενώ στο ισόγειο θα υπάρχει φουαγιέ 800 ατόμων και γκαρνταρόμπα. Στο δεύτερο όροφο θα στεγαστούν τα καμαρίνια, βοηθητικοί χώροι, δημοσιογραφικά θεωρεία, χώροι αποθήκευσης σκηνικών, ενώ στον τρίτο όροφο θα είναι τα γραφεία της διοίκησης του Πολιτιστικού Οργανισμού ο οποίος θα έχει και την ευθύνη λειτουργίας του Πολιτιστικού Κέντρου.
Επίσης, προβλέπεται η διαμόρφωση χώρου 1.650 τ.μ. στην ταράτσα του κτιρίου, όπου θα πραγματοποιούνται υπαίθριες πολιτιστικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι και την άνοιξη, ενώ τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου θα αναλάβει ο δήμος Κατερίνης.
«Η πόλη μας αποκτά έναν χώρο υψηλών προδιαγραφών που θα αποδοθεί στους ανθρώπους του πολιτισμού της περιοχής μας για να τον αναδείξουν, ενώ το συγκεκριμένο έργο θα καλύψει τις ανάγκες του νέου διευρυμένου Δήμου», ανέφερε ο Σάββας Χιονίδης, μοιράζοντας εύσημα στους συνεργάτες του για την προσπάθεια που κατέβαλαν ώστε να ετοιμαστεί μια πλήρης πρόταση, την οποία κανείς δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει.
Ο δήμαρχος Κατερίνης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή, για την οποία όπως είπε «λειτούργησε πραγματικά ως άνθρωπος της αυτοδιοίκησης».
Ο κ. Χιονίδης, έκανε λόγο για ένα έργο που είχε ανάγκη η Κατερίνη, την οποία χαρακτήρισε την πλέον αδικημένη πόλη στον συγκεκριμένο τομέα, έναντι άλλων δήμων, του μεγέθους της Κατερίνης. «Σήμερα, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, γιατί αποκτά έναν υψηλών προδιαγραφών χώρο για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των ανθρώπων της τέχνης του δήμου» σχολίασε ο δήμαρχος, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ανεπιτυχείς όπως αποδείχθηκαν προσπάθειες προηγούμενων διοικήσεων για την κατασκευή ενός Πολιτιστικού Κέντρου, ανάλογου των αναγκών της πόλης.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα όπως ανέφερε ο κος Χιονίδης η υλοποίηση του έργου θα πραγματοποιηθεί σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Ειδικότερα, πρόκειται να δημοπρατηθεί εντός του 2010 έτους έτσι ώστε την προσεχή  άνοιξη να γίνει η έναρξη των εργασιών  και να υλοποιηθεί  σε διάστημα 24 μηνών.