Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



 

Την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Κατερίνης Σ.Χιονίδης

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010
Η Κατερίνη αποκτά Πολιτιστικό Κέντρο!
-Η χρηματοδότηση θα γίνει σε ποσοστό 100% από το ΕΣΠΑ και η ανέγερση θα ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια από την δημοπράτηση του
-Σημαντική ημέρα για το δήμο Κατερίνης, είπε ο Σάββας Χιονίδης 


Την ένταξη του  Πολιτιστικού Κέντρου Κατερίνης στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 7,7 εκ. ευρώ ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, τονίζοντας πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική ημέρα για το δήμο.
Το έργο
Το έργο περιλαμβάνει την ανέγερση κτιρίου τριών ορόφων και υπόγειο, συνολικά 4.700 τ.μ. που θα κατασκευαστεί στο χώρο ανατολικά του ΚΤΕΛ Πιερίας. Θα διαθέτει αίθουσα 488 θεατών με μετακινούμενη σκηνή σε περίπτωση που ο χώρος θα φιλοξενήσει συμφωνική ορχήστρα, ενώ στο ισόγειο θα υπάρχει φουαγιέ 800, γκαρνταρόμπα, στο δεύτερο όροφο θα στεγαστούν τα καμαρίνια, βοηθητικοί χώροι, δημοσιογραφικά θεωρεία, χώροι αποθήκευσης σκηνικών και στον τρίτο όροφο θα είναι τα γραφεία της διοίκησης του Πολιτιστικού Οργανισμού που θα αναλάβει και τη λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου.
Τέλος, θα διαμορφωθεί χώρος 1.650 τ.μ. στην ταράτσα του κτιρίου, όπου θα πραγματοποιούνται υπαίθριες πολιτιστικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι και την άνοιξη. Τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου θα αναλάβει ο δήμος Κατερίνης.

Ο κ. Χιονίδης
Η Κατερίνη, ήταν η πλέον αδικημένη πόλη, είπε ο δήμαρχος Κατερίνης, έναντι άλλων δήμων, σε ο,τι αφορά τις πολιτιστικές υποδομές.
Σήμερα, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, γιατί αποκτά έναν υψηλών προδιαγραφών χώρο για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των ανθρώπων της τέχνης του δήμου, είπε ο κ. Χιονίδης, τονίζοντας πως προσπάθειες 15 και πλέον ετών από τις προηγούμενες διοικήσεις στο δήμο, δεν ευδοκίμησαν, λόγω διαφόρων προβλημάτων.
Ο ίδιος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τους ανθρώπους που όπως είπε «κατέθεσαν ψυχή» για την ένταξη αυτού του έργου, ξεκινώντας από τον αρχιτέκτονα κ. Δημήτριο Πούλιο, την προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Κατερίνης κ. Τριανταφύλλου και την κ. Χρονάκη που ανέλαβε την προετοιμασία του φακέλου. Σημείωσε πως η μελέτη έγινε με μηδαμινό σχεδόν κόστος για το δήμο Κατερίνης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε και στη ΓΓ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λιονή, που λειτούργησε ως άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης, όπως είπε ο δήμαρχος Κατερίνης.