Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Η Τζούλια Αλεξανδράτου σήμερα στη μια το μεσημέρι βρέθηκε σε γνωστό beach bar της παραλίας για να πραγματοποιήσει τα πρώτα γυρίσματα του νέου της real


Ο έγγαμος βίος του Κριού: Όταν μιλάμε για τον Κριό, μιλάμε φυσικά για το αφεντικό του σπιτιού. Ο άντρας Κριός είναι αυτός που συνήθως αναθέτει τις οικιακές δουλειές στο θηλυκό, ενώ και η γυναίκα Κριός στο δικό της σπίτι θέλει να έχει εκείνη το γενικό πρόσταγμα. Και οι δύο πιστεύουν στην ιερότητα και τη σημασία της οικογένειας, και γι΄αυτό είναι αφοσιωμένοι στην εύρυθμη λειτουργία της. Ο Κριός γίνεται καλός οικογενειάρχης, αν και τις περισσότερες ώρες απουσιάζει από το σπίτι, αφού προτιμά να τριγυρνά έξω. Παρότι από τη φύση του είναι πολύ μαχητικός και ισχυρογνώμων, απέναντι στα παιδιά και το άλλο του μισό γίνεται εκπληκτικά τρυφερός, ευγενικός κι ευάλωτος. Ο Καρκίνος, με κυβερνήτη τη Σελήνη, βρίσκεται στην ακμή του 4ου οίκου του (σπίτι και οικογένεια). Έτσι, όταν η Σελήνη κάνει θετικές όψεις στο γενέθλιο χάρτη ενός .......Κριού, θα είναι δοτικός και θα επιθυμεί μια οικογενειακή ζωή που τα χαρακτηριστικά της θα είναι η φροντίδα και η υποστήριξη μεταξύ των μελών της. Ο Κριός θέλει να γυρίζει σπίτι του μετά από μια δύσκολη μέρα στο πεδίο μαχών της ζωής και να αφήνεται στα χέρια και την τρυφερή κατανόηση του συντρόφου του, απολαμβάνοντας την άνευ όρων αγάπη και υποστήριξη της οικογένειάς του. Ο Κριός πιστεύει ότι ο «πόλεμος» εκτός σπιτιού είναι υπεραρκετός και απολαμβάνει τη συμμετοχή του σ΄ αυτόν. Όταν όμως έρχεται σπίτι, αυτά που χρειάζεται είναι η άνεση και η φροντίδα.

Ο έγγαμος βίος του Ταύρου: Το σπίτι και η οικογένεια είναι ζωτικής σημασίας για τον Ταύρο. Του αρέσουν τα παιδιά καθώς και ένα άνετο και ίσως πολυτελές σπίτι, που να μπορεί να το επιδεικνύει στους άλλους. Αγοράζει συνήθως βαριά έπιπλα της καλύτερης ποιότητας. Το σπίτι του είναι γι΄αυτόν κέντρο δημιουργικότητας και ψυχαγωγίας, είναι το «κάστρο» του. Αν μπορούσε να διαλέξει, θα προτιμούσε τη ζωή στην ύπαιθρο από τη ζωή στην πόλη, κι όταν η εργασιακή του ζωή δεν του το επιτρέπει, καταφεύγει σε μικρές «αποδράσεις» και οι διακοπές του σχετίζονται πάντα με τη φύση και τη γη, και πάντως όσο πιο μακριά από την πόλη γίνεται. Στο σπίτι του ένας Ταύρος συμπεριφέρεται σαν φεουδάρχης. Αγαπά τη διασκέδαση, του αρέσει να κάνει τους άλλους να αισθάνονται ασφαλείς μέσα σ΄αυτό και τους ενθαρρύνει να αποκομίσουν την ίδια αίσθηση ικανοποίησης που εισπράττει και ο ίδιος. Αν σας καλέσει για δείπνο, θα σας προσφέρει το καλύτερο φαγητό και την καλύτερη ψυχαγωγία. Θα σας ξεναγήσει, δείχνοντάς σας με πολλή υπερηφάνεια και ικανοποίηση ό,τι του ανήκει. Ο Ταύρος συμπαθεί τα παιδιά, αλλά συνήθως είναι αυστηρός μαζί τους. Ο λόγος για αυτό είναι, ότι τα αντιμετωπίζει ως κτήμα του, όπως τα περισσότερα πράγματα στη ζωή του. Η θετική πλευρά αυτής της συμπεριφοράς του είναι, ότι τα παιδιά του θα είναι προσεγμένα και θα τυγχάνουν σωστής εποπτείας από το γονιό τους. Θα έχουν κάθε υλική βοήθεια που χρειάζονται για να μεγαλώσουν σωστά. Από την άλλη πλευρά, ο Ταύρος μπορεί να γίνει πολύ καταπιεστικός μαζί τους. Αν κάποιο από τα παιδιά τολμήσει να διαταράξει την καθημερινή ρουτίνα, που ο Ταύρος λατρεύει, θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με τον γονιό του.

Ο έγγαμος βίος των Διδύμων: Ο Δίδυμος παραδόξως είναι στο σπίτι του τακτοποιημένος και σχολαστικός. Θέλει τα παιδιά και ο σύντροφός του να ανταποκρίνονται στα ιδανικά πρότυπα που έχει στο μυαλό του, κι όταν δεν συμβαίνει αυτό γκρινιάζει και κριτικάρει. Ωστόσο, γίνεται καλός οικογενειάρχης και του αρέσει να υπηρετεί την οικογένειά του με πρακτικούς και χρήσιμους τρόπους. Το σπίτι του είναι άνετο και ευχάριστο. Του αρέσει να καλεί κόσμο και στη φιλοξενία δεν τον παραβγαίνει κανείς. Είναι πολύ καλός στις επισκευές και προσπαθεί να βελτιώνει ό,τι σχετίζεται με το σπίτι, καθώς η δραστηριότητα αυτή τροφοδοτεί την ανάγκη του να παραμένει ενεργός και να ασχολείται με κάτι που του αρέσει. Έχει πολλά χόμπι και ενδιαφέροντα που τον κρατούν απασχολημένο, όταν είναι σπίτι μόνος του. Οι Δίδυμοι κατανοούν τα παιδιά τους και τα πηγαίνουν πολύ καλά μαζί τους, κυρίως επειδή είναι πολύ νεανικοί και οι ίδιοι, καθώς ένας από τους τίτλους που φέρουν είναι «οι αιώνιοι έφηβοι». Ως ιδιοφυίες στον τομέα της επικοινωνίας, ξέρουν πώς να εξηγήσουν στα παιδιά ό,τι τα ενδιαφέρει. Με τον τρόπο αυτό κερδίζουν την αγάπη και το σεβασμό τους. Οι Δίδυμοι επίσης ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να είναι δημιουργικά και ομιλητικά, όπως ακριβώς είναι και οι ίδιοι.

Ο έγγαμος βίος του Καρκίνου: Εδώ οι Καρκίνοι πραγματικά διαπρέπουν. Το σπίτι και η οικογένειά τους είναι τα προσωπικά τους έργα τέχνης. Προσπαθώντας να κάνουν τα πράγματα όμορφα, ξεπερνούν τον εαυτό τους και πολύ συχνά το αποτέλεσμα τους δικαιώνει. Οι Καρκίνοι αισθάνονται πολύ κοντά στην οικογένειά τους, τους στενούς συγγενείς τους και ιδιαίτερα τις μητέρες τους. Αυτό το δέσιμο διαρκεί για όλη τους τη ζωή και ωριμάζει περισσότερο καθώς μεγαλώνουν. Είναι περήφανοι για τα επιτυχημένα μέλη της οικογένειάς τους και το δείχνουν, ενώ συχνά είναι συναισθηματικά δεμένοι με τα οικογενειακά κειμήλια και τα αναμνηστικά που τους θυμίζουν το παρελθόν. Οι Καρκίνοι αγαπούν πολύ τα παιδιά και τους αρέσει να δίνουν σ΄αυτά, όλα όσα χρειάζονται και θέλουν. Η τρυφερή, συναισθηματική τους φύση τους κάνει καλούς γονείς, ιδίως την γυναίκα Καρκίνο, που θεωρείται η κατεξοχήν μητέρα του ζωδιακού κύκλου. Η γονική στάση του Καρκίνου απέναντι στα παιδιά του είναι του τύπου «σωστό ή λάθος» και η απόλυτη αφοσίωση σ΄αυτά είναι καθημερινή πρακτική. Δεν έχει σημασία τι έχει κάνει οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας, καθώς ο Καρκίνος θα το συγχωρήσει τελικά, επειδή πάνω απ΄όλα «είναι οικογένεια». Η διατήρηση του θεσμού και της παράδοσης της οικογένειας είναι ένας από τους βασικούς λόγους ύπαρξης του Καρκίνου, κι έχει πάνω σ΄αυτό να δώσει πολλά μαθήματα στους άλλους. Μέσα σε ένα τόσο οικογενειακό κλίμα, το σπίτι του Καρκίνου είναι πάντα καθαρό, τακτικό και άνετο. Του αρέσει η παλιομοδίτικη επίπλωση, που συνδυάζει όμως παράλληλα όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Αγαπά να διοργανώνει στο σπίτι εκδηλώσεις για την οικογένεια και τους φίλους, προκειμένου να τους διασκεδάσει, και είναι πολύ φιλόξενος.

Ο έγγαμος βίος του Λέοντα: Παρά το γεγονός ότι οι Λέοντες φαίνονται άνθρωποι της διασκέδασης και των πολλών κοινωνικών επαφών, μερικές φορές αυτό είναι απλώς εικόνα. Γιατί μόνο πολύ λίγοι στενοί φίλοι, μπορούν τελικά να δουν την πραγματική καθημερινότητά τους. Για έναν Λέοντα το σπίτι είναι ένας τόπος άνεσης, αναψυχής και μεταμόρφωσης. Ένα μυστικό, ιδιωτικό καταφύγιο, ένα κάστρο. Στον Λέοντα αρέσει να ξοδεύει για να επιδεικνύεται, να ψυχαγωγείται και να διασκεδάζει. Απολαμβάνει ό,τι νέο κυκλοφορεί σε έπιπλα, ρούχα και συσκευές, και πάντα μόνο όσα είναι κατάλληλα για βασιλιάδες. Είναι βαθιά πιστός στην οικογένειά του και φυσικά περιμένει το ίδιο ως ανταπόδοση. Αγαπά τα παιδιά του και τα κακομαθαίνει, έτσι θα πρέπει να είναι προσεκτικός να μην το παρακάνει στα χατίρια. Πολλές φορές ωθεί ασυνείδητα τα μέλη της οικογένειάς του να ανταποκριθούν στην «εικόνα» που θέλει ο ίδιος να έχουν προς τα έξω, ξεχνώντας ότι ο καθένας χτίζει τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα και εικόνα. Έτσι, οι Λέοντες θα πρέπει να προσέξουν να μη γίνονται υπερβολικά αυταρχικοί ή καταπιεστικοί μέσα στο σπίτι.

Ο έγγαμος βίος της Παρθένου: Δεν χρειάζεται να πούμε, ότι το σπίτι ενός Παρθένου θα είναι πεντακάθαρο, παστρικό και τακτοποιημένο. Τα πάντα θα είναι στη θέση τους, και μη διανοηθείτε να μετακινήσετε τίποτα! Για να γίνει το σπίτι ενός Παρθένου τόπος ευδαιμονίας και άνεσης, χρειάζεται να χαλαρώσει λίγο όλη αυτή την ανάγκη του για τελειότητα, επιτρέποντας στο σύντροφο και τα παιδιά του περισσότερη ελευθερία. Πρέπει να γίνει περισσότερο γενναιόδωρος και ανοιχτόμυαλος. Τα μέλη της οικογένειας δεν είναι απαραίτητο να αναλύονται μπαίνοντας κάτω από ένα μικροσκόπιο, γιατί είναι ξεχωριστά άτομα με δικές του αρετές και ανάγκες. Με την προϋπόθεση ότι έχουν επιλυθεί αυτές οι μικρές δυσκολίες, στον Παρθένο αρέσει να μένει μέσα και να διασκεδάζει στο σπίτι. Είναι αρκετά φιλόξενος και νιώθει ευτυχής όταν βρίσκει τρόπους για να διασκεδάζει την οικογένεια και τους φίλους του, μέσω οικογενειακών και κοινωνικών συγκεντρώσεων. Οι Παρθένοι αγαπούν τα παιδιά, αλλά είναι αυστηροί μαζί τους κατά καιρούς, δεδομένου ότι θέλουν να είναι σίγουροι ότι έχουν ανατραφεί με τις σωστές αξίες.



ΠΗΓΗ http://www.exypna.gr/2011/06/12-no-1.html#ixzz1PpPB8qm1