Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Χαμηλός αιματοκρίτης - Αλκοόλ - Άσκηση


Συμπερασματικά ως κύριες πηγές αντιοξειδωτικών εμφανίζονται: οι ελιές και το ελαιόλαδο, τα λαχανικά ( κυριότερα οι ντομάτες, το κρεμμύδι, το σέλινο, το μπρόκολο, το αβοκάντο ), τα δημητριακά ( κυρίως το ρύζι και η σίκαλη ), τα φρούτα ( κυριότερα η μπανάνα, το μήλο, το σταφύλι ), το κόκκινο κρασί, τα αμύγδαλα και τα αράπικα φυστίκια.Οι αντιοξειδωτικές ουσίες θεωρούνται ο σημαντικότερος τρόπος αντιμετώπισης των “ελεύθερων ριζών οξυγόνου” ήτοι των ασταθών ουσιών που δημιουργούνται στον ανθρώπινο οργανισμό, μέσω φυσιολογικής κυτταρικής διαδικασίας, έκθεσης σε υπερβολική μόλυνση, έκθεσης σε υπερβολική ηλιακή ακτινοβολία, καπνό από τσιγάρα κ.α...

Εάν παρουσιάζετε χαμηλό αιματοκρίτη και σίδηρο, καταναλώνετε τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα κόκκινο κρέας, συστηματικά φακές και σπανάκι ( με λεμόνι ). Προτιμάτε φρούτα πλούσια σε Βιταμίνη C(πορτοκάλι, ακτινίδιο )
Εάν χρησιμοποιείτε φαρμακευτικά παρασκευάσματα βιταμινών, πάρτε τα σε ώρες αιχμής ή κοντά στο μεσημεριανό σας γεύμα, προκειμένου να απορροφηθούν και οι λιποδιαλυτές βιταμίνες।
Αποφύγετε την υπερκατανάλωση αλκοόλ. Προτιμήστε κόκκινο κρασί, που περιέχει πολυφαινόλες, κατεχίνες, κερσετίνες, ουσίες που επιδρούν θετικά στο καρδιαγγειακό σύστημα.
Βάλτε στην καθημερινότητά σας την άσκηση, ακόμα και αν αυτή είναι ήπια. Βοηθά τις μεταβολικές καύσεις και το καρδιαγειακό σύστημα.
• Πρίν από την άσκηση καταναλώστε πορτοκάλι. Σας προσφέρει Κάλιο για τη σωστή λειτουργία των μυών και γλυκόζη προς κάλυψη των ενεργειακών σας αναγκών.
fe-mail.gr