Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Βεγγέρα με φίλους

Σε πρώτη φάση, καθαρίσετε λίγο το χώρο του living room τακτοποιώντας μαξιλάρια και ριχτάρια και βάζοντας στη θέση τους βιβλία περιοδικά κτλ. Φροντίστε να έχετε καθαρή κουζίνα και μπάνιο με καθαρές μικρές πετσέτες μίας χρήσεως, αρωματικό σαπούνι και αρωματική κρέμα χεριών.
Πάμε έξω τώρα: Για να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα θα χρειαστείτε ρομαντικό φωτισμό. Μπορείτε να φτάξετε αυτοσχέδια ρομαντικά φαναράκια αλλά προσοχή στις οδηγίες μην βάλετε καμιά φωτιά!! Αρχικά, ζητήστε από το μανάβη σας τις γωστές χάρτινες σακούλες. Βάλτε μέσα άμμο ώστε να βαρύνουν (αλλά και όπως είπαμε για να μην πιάσετε φωτιά). Τοποθετήσετε μικρά ρεσό τα οποία κρατάνε περίπου δύο ώρες. Εάν πάλι θέλετε να στολίσετε μεγάλες γλάστρες ή δέντρα όπως στη φωτογραφία, στα μεγάλα χαρτοπωλεία μπορείτε να βρείτε μικρές, λευκές σακούλες. Με ένα κοπίδι χαράξτε σχέδια και γεμίστε πάλι με άμμο. Στη συνέχεια, φτιάξτε ένα χερούλι για το φαναράκι σας, περνώντας λίγο εύκαμπτο σύρμα από τις δύο άκρες.
Σε μικρές γωνιές θυμηθείτε να αφήσετε σκαμπό με μαξιλάρες για όσους φίλους θα ήθελαν να απομονωθούν λιγάκι για κουβεντούλα και φλερτ…
Τώρα που φτιάξαμε το décor πάμε στα δροσερά ποτά της βραδιάς:
Γεμίστε μεγάλες κανάτες με Sangria. Ρίξτε μέσα μήλο και ροδάκινο και σερβίρετε όσο είναι ακόμα δροσερό.
Έχω και μια συνταγή για ένα ποτό με ανανά, βασιλικό και gin. Για 1 ποτήρι θα χρειαστείτε:
3 μεσαία φύλα από βασιλικό σε κομματάκια
μισό λαιμ
¼ χυμό ανανά
1 ½ gin
Παγάκια
Clubsoda
H stroumfita
www.jenny.gr